TÜRKİYE'DE SİYONİST REJİM KARŞITI GÖSTERİLER (ANALİZ)

Hiç şüphesiz bir politikacı için en büyük zayıf nokta, düşmanının onun isteklerinden haberdar olması ve hangi hedefleri izlemesini bilmesidir. 

Görüntülenme: 775 Tarih: 12 Mart 2022 17:33
TÜRKİYE'DE SİYONİST REJİM KARŞITI GÖSTERİLER (ANALİZ)

Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı Asya'daki en büyük ekonomik, siyasi ve askeri güç gibi davrandığı ve dünya güçlerinin bölge ülkeleri ile çeşitli anlaşmalar imzalamak ve bölgede gezinmek için Türkiye’den izin almaları gerektiği izlenimi bırakmaya çalıştığı bir ortamda ülke içinde yaşadığı sorunlar nedeni ile aniden tüm eski sloganlarını unutarak adım adım geriye dönüyor.
Aslında bu geri adım, Türk heyetlerinin Amerika ve Mısır’a seyahatleri ve Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bir zamanlar Türk düşmanı ve darbeci olarak kabul edilen diğer ülkelere seyahat etmek için kişisel talebiyle yaptığı ziyaretlerle başladı ve Siyonist rejim başkanını resmi daveti ile devam etti.
İsrail rejimi elebaşı Isaac Herzog, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak iki günlük bir ziyaret için Çarşamba günü Ankara'ya gitti.
Türkiye'de ekonomik krize yol açan ulusal paranın devalüasyonu, istihdamdaki düşüş, işsizlik ve enflasyondaki yükselişin ardından Türk halkının yaşam sorunları, insanların karınlarını doyurmak için bile ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir noktaya geldi. 
Aslında Türkiye’de 20 yıllık bir iktidar dönemi ile bir rekora sahip olan Erdoğan ve danışmanları, Türkiye’nin eski siyasetlerine dönmekle halk sorunlarının çözüleceği düşüncesi ile Siyonist rejim başkanını ülkeye davet etmiş görünüyor. 


Son 20 yılda her zaman Filistin halkını desteklediğini iddia eden Erdoğan bizzat 2009 yılında İsviçre’nin Davus kentinde dünya ekonomik forumu sırasında dönemin Siyonist başbakanı Şimon Perez’e Gazze şeridindeki askeri operasyonu hakkında sert itirazda bulundu ve hatta program sunucusunun tavrına tepki olarak “artık bu konferansa katılmayacağını” söylemişti.


Ardından iki taraf arasındaki gerginlikler, Gazze halkına yardım ulaştırmaya çalışan Mavi Marmara gemisine korsan rejim askerleri tarafından yapılan saldırı sonucu Türk vatandaşlarının hayatını kaybetmesi ile iki taraf arasındaki ilişkiler önemli derecede azaldı. 
Ardından Ankara ve Tel Aviv arasında 2018’de yaşanan büyük bir ihtilaf nedeniyle karşılıklı olarak elçilerini ihraç etmeleri ardından ikili arasındaki ilişkiler gergin görünüyordu. Fakat yaşanan tüm gerginlikler ve krizlere rağmen hali hazırda ülke içinde büyük bir mali kriz yaşayan ve halkın itirazları ile karşı karşıya olan cumhurbaşkanı Erdoğan, korsan rejimi başkanını resmen davet ederek, ülke içindeki sorunları azaltmaya çalışıyor.
Fakat Herzog’un Ankara ziyareti Erdoğan hükümetinin sorunlarını daha da arttırdı. Örneğin Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu halkı bu ziyareti 81 ilde protesto etmeye çağırdı. Karamollaoğlu Erdoğan’ın Prez’e itirazını hatırlatan “One Minute Erdoğan” heşteğini trend yaparak “Zalimlerin Türkiye’de işi ne?” diye sorguladı.
Korsan rejim İsrail başkanını Türkiye ziyareti ile eşzamanlı olarak ülkenin çeşitli kentlerinde halk bu ziyareti protesto ederek, İsrail ile her türlü ilişkiden nefret ettiklerini duyurdular. İstanbul’da bebek katili korsan rejime karşı toplanan kalabalık attıkları sloganlar eşliğinde ırkçı rejim bayrağını yaktılar.
Burada üzerinde durulması gereken konu, 2008’den yani 15 yıldan beri ilk kez bir Siyonistin sözde cumhurbaşkanı sıfatı ile Türkiye’ye ziyaret düzenlemesidir. Aslıdan Erdoğan’ın Arap ülkelerine ziyaretini kabul eden Türkiye halkı, Siyonist rejim ile ilişkileri kabul etmek istemiyorlar.

parstoday

Yorumlar