BİTLİS'TE YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAĞMEN HERZOG PROTESTOSU

Bitlis'te düzenlenen basın açıklamasıyla siyonist işgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, Türkiye'ye yapacağı ziyarete tepki gösterildi. 

Görüntülenme: 664 Tarih: 10 Mart 2022 23:37
BİTLİS'TE YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAĞMEN HERZOG PROTESTOSU

Bitlis Eren Üniversitesi'nin önünde Saadet Parti (SP) Bitlis İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Yoğun kar yağışına rağmen düzenlenen basın açıklamasını okuyan Saadet Parti Bitlis İl Başkanı Avukat Emrah Yurci, Cumhurbaşkanı'nın 2013 yılında açıkladığı ve gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken, işgal rejiminin ülkeye davet edilmesinin kabul edilemez olduğunu, anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini ise reddettiklerini söyledi.

Yurci, "Kudüs'e, Gazze'ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır. Bizler hakikaten merak ediyor ve soruyoruz; bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Ne oldu 'one minute' çıkışınıza? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? israil değişti de biz mi bilmiyoruz. Yoksa iktidarda bulunanlar mı çok değişti? Bu denklemde değişen nedir? Bunu bizlere, aziz milletimize ve mazlum Filistin halkına açıklayın. Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu? Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı? Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?" diye sordu.

"Türkiye, işgal, sömürü ve tahakkümden kurtuluş topraklarıdır." Diyen Yurci, "Emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşımız sonucunda bu topraklar bizlere vatan, tüm mazlum coğrafyalara ise umut ışığı olmuştur. Gazi Meclis diye nitelendirdiğimiz Meclis’imiz; gazilik unvanını işgaller karşısında kazandığı zaferle almıştır. Siz, bir başka katil Şimon Peres'in Gazi Meclisimizde konuşturulduğu, alkışlandığı görüntüler birer utanç vesikası olarak arşivlerde ve hafızalarımızda dururken, bugün bir başka utanç verici adımı attınız! Bu aziz topraklar da bu milletin sinesi de hiçbir işgali ve işgalciyi kabul etmemektedir! Cumhurbaşkanı hangi toprakları yönettiğinin farkına varana kadar susmayacağız! israil normalleşmeden, ki normalleşmesi mümkün değildir. israil ile normalleşmek, mazlum kardeşlerimize ihanettir, tarihi müktesebatımızı hiçe saymaktır." ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin sözde cumhurbaşkanının davet edilmesini reddettiklerinin altını çizen Yurci, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Yorumlar