SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARINDAN HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNE TEPKİ

HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi Ankara il başkanları, yaptığı açıklamalarda işgalci siyonist rejim yöneticilerinden Yitzak Hertzog'un, Türkiye'de kabul edilmesini istemediklerini belirttiler. 

Görüntülenme: 985 Tarih: 26 Şubat 2022 17:32
SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARINDAN HERZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNE TEPKİ

İşgalci terör rejiminin yöneticisi Yitzak Hertzog'un 9-10 Mart tarihleri arasında Türkiye'de kabul edilecek olmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Hertzog'un Türkiye'ye gelecek olmasının onların yapmış olduğu zulümleri meşru görmek olduğuna vurgu yapan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı İsmail Baykal ve Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Türkiye'nin işgalci terör rejiminin yöneticisini kabul etmesi Kudüs davasına ihanet olduğunu aktardılar.
İşgalci siyonistlerin bir devlet olmadığını söyleyen HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Devlet olarak kabul edilemez bir terör şebekesidir. Ortaya koyduğu fiili durum bunu göstermektedir. İşgal ettiği toprakları özellikle Müslümanların kutsal topraklarını gün be gün bu işgalleri genişleterek her gün yeni bir adım atmaktadır. Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile ilişkileri bugüne kadar hep inişli çıkışlı olmuştur. Yeri geldiği zaman ülke olarak ciddi anlamda tepki ortaya konulmuş. İşgalci siyonistlerle bu ilişkiler en düşük seviyeye çekilmiştir. Yeri geldiği zaman ise normalleşmeler yaşanmaktadır. Bunun sebebi ise iç siyasetteki dalgalanma ya da iç politikadaki hatalar dış politikada da hata yapmamıza neden olmaktadır. Türkiye'nin özellikle ekonomik, siyasi ve ticari anlamda zayıf olduğu dönemlerde dışarıdan bir ülke ile yakınlaşması vuku bulmakta. Bunu da aslında bir maslahata dayandırmaktalar." şeklinde konuştu.

Karaarslan, "Biz hiçbir zaman Kudüs'ü ve Filistin'i alelade bir toprak parçası olarak değerlendirmedik. Kudüs'ü muhafaza etmek biz Müslümanların boynuna farz olduğu kanaatindeyiz. Orası bizim kutsal topraklarımızdır. Orası Osmanlı'nın bize kalan bakiyesidir. Bu anlamda Hertzog'un davet edilmesi ülke olarak kabul edilmesi onların yapmış olduğu zulümleri, işgalleri ve yapacaklarını bir nevi kabul etmek ve meşru görmek anlamına geliyor. Bu anlamda yetkililerimizden özellikle Sayın Erdoğan'dan bu daveti reddetmesini ve iptal etmesini kendisinden istiyoruz. Hertzog'un ülkemize gelmesi yaşanan zulümleri ve hukuksuzlukları kabul etmek anlamına gelecektir. Her ne kadar kısa vadede bir karşılık bulacak olsa da uzun vadede ne Türkiye'nin ne de İslam coğrafyasının lehine bir sonuç doğurmayacaktır. Derhal bu konuda gerekli adımlarının atılmasını kamuoyu olarak bizde bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

"İşgalci terör rejiminin yöneticisinin Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz"

Herzog'un Türkiye'ye gelecek olmasına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı İsmail Baykal, "Biz ülke olarak israille olan ilişkilerimizi belli zamanlar dahilinde yapılan zulme karşılık Sayın Cumhurbaşkanı karşı çıkmasına rağmen son zamanlardaki açıkçası ocak ayındaki söyleşisinde dile getirdiği gibi israil devlet başkanı Hertzog'un ülkemize ziyaret edebileceğini israil ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağını duyurmuştu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın işgalcilere karşı olan tavrını hatırlatan Baykal, devamında şunları söyledi:

Bu duyurudan sonra baktığımızda açıkçası insanın aklına şöyle bir soru geliyor. Daha önceden 'one minute', 'çocuk katili' ve 'katil israil' dediniz nihayetinde sonuç olarak bu insanları sadece ülke menfaatleri, kazan kazan modeliyle iş yapacağız diye de açıkçası ülkemize davet ediyor olmasını düşündürücü buluyoruz. Daha önceden de biliyorsunuz külliyede ve sarayda yapılan bütün hahamların katılmış olduğu toplantıda da gördük ki kendilerine israilin açıkçası simgesi halinde olan şamdanı hediye ettiler. Bu bunun aslında göstergesiydi ve bugün de bunu başarıyorlar. Sonuç itibariyle burada önemli olan şey; eğer bir tane Müslümanın kanı akmışsa, bir tane oradaki Müslüman kardeşimizi katletmişlerse bu israille yapacağımız ticaret ya da kazan kazan dediğimiz para kazanacağız ya da imkanlarımızı iyileştireceğiz diye bir ölçüsü olabilir mi? Olamaz ve açıkçası gelmesini de istemiyoruz.
"Ümit ediyoruz ki bu büyük gaftan ve hatadan bir an evvel dönülür"

İşgalci terör rejiminin yöneticisi Yitzak Hertzog'un Türkiye'ye gelecek olmasına bir tepkide Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, tarafından geldi.

Beyazıt, "Sözde israil devletinin cumhurbaşkanının Türkiye'yi ziyareti bu aralar gündemde. Cumhurbaşkanımızın davetiyle. Tabi bu hepimiz için son derece üzüntü verici bir hadise ve davettir. Sayın Cumhurbaşkanı zaman zaman kendisinin Filistin ile alakalı olumlu bazı açıklamaları ve ümit verici sözleri malum ancak biz bunu dostlar alışverişte görsün mantığıyla değerlendiriyoruz. Evet sözler gayet iyi. Müslümanların ve hassasiyeti olan insanların ruhunu okşayacak derecede ama icraatlarının maalesef ki bu yönde olmadığını görüyoruz." dedi.

Beyazıt, "Terör devleti olan israilin ki bu sadece bizim söylemimiz kapsamında değil. Neredeyse tüm dünyanın terör devleti olarak tanıdığı ve tanımak zorunda olduğu israilin cumhurbaşkanının buraya davet edilmiş olması sadece Müslüman ülkelerin ya da Müslümanların bütün dünya kamuoyunun aslında rahatsızlık duyacağı bir konu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü israilin hakikaten özellikle Filistin topraklarında Kudüs'te ve Gazze'de koskoca bir ümmeti açık hava hapishanelerinde mahkum etmiş ve her türlü zulmü yapmış bir sözde devletin bu topraklarda Müslüman coğrafya üzerine davet edilmiş olması, ağırlanacak olması hiç birimizin kabulü değildir. Ümit ediyoruz ki bu büyük gaftan ve hatadan bir an evvel dönülür ve Sayın Cumhurbaşkanı da gerekeni yapar. Toplumun ve Müslümanların talepleri doğrultusunda inşallah karşılık bulur. Hepimizin muradı budur." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Yorumlar