ŞAKİR TARIM YAZDI: HERZOG TÜRKİYE'YE GELMESİN

 

Görüntülenme: 1318 Tarih: 21 Şubat 2022 17:11
ŞAKİR TARIM YAZDI: HERZOG TÜRKİYE'YE GELMESİN

İSRAİL, 74 senedir Filistin bölgesindeki işgalini sürdürüyor. Filistinlilere, kendi öz toprakları zindan ediliyor. İsrail; başta ABD olmak üzere, Batı ülkelerinden cesaret alarak zulüm ve baskılarını daha da artırıyor. İşgaller, ani saldırılar, keyfi tutuklamalar, zindan işkenceleri, evlerini yıkmalar ve bombalarla Filistin halkını yıldırarak topraklarını terk etmeye zorluyorlar. Filistin’de, dünyanın gözü önünde bir vahşet sürüyor.

Türkiye hükümeti, bölgede terör estiren İsrail çetesine karşı gevşek bir politika izliyor. Herzog’un cumhurbaşkanı seçilmesini “barış ve istikrar” kelimelerini kullanarak tebrik ettiler.

İsrail’in Kudüs’ü başkent yapma tartışmaları sırasında, bir gazeteci Filistinli çocuğa, “İsrail’in başkenti neresi?” sorusunu yöneltti. Filistinli çocuk, “İsrail devlet değil ki, başkenti olsun!” cevabını verdi. Yavrusunun feryatları arasında evleri yıkılan bir Filistinli annenin çocuğuna teselli eden sözleri hepimizin yüreğini dağladı. (31.12.2021)

Türkiye Cumhurbaşkanı, “İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un, önce Şubat, sonra Mart ortasında Türkiye’yi ziyaret edeceğini” açıkladı. Bu ne demek oluyordu? Türkiye, terörist başını nasıl ülkesine kabul ederdi? Bu, Filistin davasına ihanet değil miydi? 2008’de, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in alkışlar eşliğinde TBMM’de konuşturulması utancını üzerimizden atamamışken; yeni utanç sahneleri mi yaşatılmak isteniyorduk?

Herzog’u Türkiye’ye davet etmek terörü meşrulaştırmaktı. Bu yapılacaksa, “One minute” tepkisini nereye koyacaktık? Bugün ne değişmişti? Ziyaretten hangi faydalar umuluyordu? Siyonist’in girdiği yerden hayır gelir miydi? Lütfen! Herzog Türkiye’ye gelmesin!

 

TEPKİLER YAĞDI

Ziyaretin duyulması üzerine millî menfaatlerimizi önceleyen pek çok kişi ve kurumdan tepkiler yağdı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin “one minute” ve “Gazze ziyareti” söylemlerini hatırlattı. “Ne değişti bugün! İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa siz mi çok değiştiniz?” gibi sorular yöneltti:

“Herzog’u Türkiye’ye davet etmek akıl alacak bir şey değil! Bu tavrı nasıl karşılayacağız? Herzog’un Netanyahu denilen katilden ne farkı var? Hani, Cumhurbaşkanı 2013’te Gazze’ye bir ziyaret yapacağını söylemişti? Ne oldu bu ziyarete?” (02.02.2022)

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı; Erdoğan’a, “Eli kanlı Siyonist katillerle görüşme!” uyarısı yaparak, Erbakan Hoca gibi kararlılık gösterdi: “Biz Erbakan Hoca’nın öğrencileriyiz. Bize hiç kimse hikâye ve masalları yutturamaz. Biz İsrail’i devlet olarak görmüyoruz. Onun sözde cumhurbaşkanını ülkemizde istemiyoruz.” (30.01.2022)

Millî konulara duyarlılığıyla tanınan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), diğer STK’lara da öncülük ederek İsrail’in Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Konsolosluğu önünde ve 81 ilde, “Bebek Katillerini İstemiyoruz” başlıklı basın açıklamaları gerçekleştirdi. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “İşgalci İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye gelmesinin kabul edilemez olduğunu” belirtti:

“Cumhurbaşkanı; Herzog’un Türkiye’ye geleceğini büyük heyecanla, bayram ilân eder gibi duyurdu. Bunu yadırgadık. İsrail işgalcidir. İsrail’i devlet olarak kabul etmediğimiz gibi, Herzog’u da cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyoruz.”

 

İNSANLIK SUÇU

Uluslararası Af Örgütü, Siyonist İsrail’in Filistinlilere, ‘ apartheid/sistemli ayrımcılık’ uygulandığını ortaya koyan 280 sayfalık bir rapor hazırladı. Genel Sekreter Agnés Callamard, Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında, belgelerle “İsrail’in insanlık suçu işlediğini” açıkladı. Filistin’de baskı, zulüm ve şiddet yöntemini uyguladığını belirtti. Filistinlilerin Gazze’de, işgal altındaki Batı Şeria’da, Kudüs’te ve yaşadıkları her yerde “aşağı bir ırksal grup muamelesi” gördüğünü söyledi. (01.02.2022)

Dünyanın gözü önünde mazlum Filistinlilere terör, zulüm ve şiddetin her çeşidi uygulanmaktadır. Başta İslâm dünyası olmak üzere, tüm dünyadaki barış, özgürlük, insanî değerler mücadelesi veren herkes bu vahşete sessiz kalmamalıdır. İşkence ve ırk ayrımı yapmak büyük bir insanlık ayıbıdır.

Dünyanın huzuru, barışı için Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi şarttır! Barışın önündeki en büyük engel olan İsrail, Filistin topraklarını Yahudileştirmeye zorluyor. Yakıyor, yıkıyor, bombalar yağdırıyor. İşgal süresince 1 milyon civarındaki Filistinli tutuklandı. İsrail zindanlarında 5 bin civarında Filistinli var.

İsrail’in sicili ortadayken terörist başının Türkiye’ye davet edilmesi düşündürücü! AKP zihniyetini çok iyi tanımalıyız. İsrail bağlantılarını, İsrail Dostluk Grubu çalışmalarını, yaptığı ticaret anlaşmalarını teşhir etmeliyiz.

Rahmetli Erbakan Hoca bu zihniyetin İsrail ve Siyonizm işbirlikçiliğini deşifre etti. Onlar, arada, “Erbakan’ın yolundayız” deseler de uzun vadede bu söylemi taşıyamadılar. Zulmün karşısında yer almak hepimiz için bir insanlık borcudur.

ŞAKİR TARIM/MİLLİ GAZETE

Yorumlar