YİTZAK HERTZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNİN YANKILARI SÜRÜYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ırkçı İsrail rejimine karşı çifte yaklaşımı, bu Müslüman ülkenin halkını rahatsız ederken, ülke siyasilerinin endişelerine yol açmıştır. 

Görüntülenme: 957 Tarih: 08 Şubat 2022 06:50
YİTZAK HERTZOG'UN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLMESİNİN YANKILARI SÜRÜYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi, son senelerde izlediği çifteli yaklaşım ve politikaları yüzünden defalarca muhalefet ve çeşitli kesimler tarafından eleştirilmiştir. Bu eleştiriler günümüzde Türkiye'de hayat pahalılığı ve Erdoğan yönetiminin işgal rejimi başkanını ülkeye davet etme kararının ardından daha da artmıştır.

İşgal rejimi İsrail Başkanı Herzog, Türk medyasının bildirdiğine göre, mart ayının ortalarına doğru Türkiye'ye gelecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine Herzog'un gerçekleştireceği bu ziyaret yoğun tepki ve eleştirilere yol açmıştır. Son günlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde, Herzog'un yapacağı ziyaret protesto edilmiştir. Anlaşılan Türkiye'de bu tür itirazlar devam edecek. İşgal rejimi İsrail Başkanı'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaretine, Erdoğan'ın yakın dostlarından sayılan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'dan da tepki geldi.

Karamollaoğlu yaptığı açılamada, “Şahsiyetli dış politika bizim olmazsa olmazımız olmalı. Katil İsrail’in sözde Cumhurbaşkanı’nı nasıl Türkiye’ye davet edip Meclis’te konuşturabiliriz. Bunlar Filistin’in katili. Orada kan döken bir millet. Bunların ırkçı olduğunu Batı bile söylüyor. Burada görev bize düşüyor. Bizim şahsiyetli bir dış politika nasıl olurmuş göstermemiz lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış alanında izlediği politikaların bu ülkeye krize sürüklediği, Türk uzmanlar ve siyasiler ve çeşitli halk kesimleri tarafından bildiriliyor. Erdoğan yönetiminin askeri ve ekonomik politikaları ülke halkı ve hatta hükümet için ciddi ve çeşitli sorunlara sebebiyet vermiştir. Bu koşullarda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail rejimi ile ilişki kurmakla, ülkedeki ekonomik kriz ve hayat pahalılığının üstesinden gelebileceğini düşünüyor. Oysa ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin ortak ve müttefiki sayılan İsrail, Türkiye gibi Müslüman ülkeleri zayıflatmaya her daim gayret göstermektedir. İsrailli siyasiler, tüm Müslüman milletlerin kendilerini savunamayacak şekilde çeşitli imkanlarla ve yöntemlerle zayıflatılması gerektiğini, böylece Müslümanlar ve İslam dünyasına ölümcül darbe indirebileceklerini düşünüyorlar. Bu nedenle Türk uzmanlar, İslam dünyasını İsrail rejimi ile mücadele için İran'ı örnek edinmeye davet ediyor. Nitekim Türk uzmanlardan Sadık Çelik, Siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda işlediği cinayetlerine işaretle, en önemli sorumluluğun bölge milletlerinin üzerinde olduğunu, bölge milletlerinin kendi hükümetlerini Siyonist rejim ile mücadele için pratik adımlar atmaya yönledirmeleri ve bunun için baskı yapmaları , Müslüman ülkelerin askeri seçeneği bile masaya koymaları gerektiğini ifade etti.

Türk uzman İsrail rejimine karşı zafer elde etmek için Müslüman ülkelerin İran'ı örnek edinmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Sonuç itibarıyla, Türkiye güvenlik yetkilileri son günlerde ülkenin çeşitli kentlerinde İsrail casuslarını yakalamayı başardıktan sonra, Erdoğan'ın işgal rejimi İsrail başkanını ülkeye davet etmesi, ülke halkı ve siyasilerini derinden öfkelendirip, üzmektedir. Ülkenin başkenti Ankara ve İstanbul gibi kentlerinde düzenlenen İsrail karşıtı protesto eylemlerinden de bu konu net şekilde anlaşılmakta.

 

PARSTODAY 

Yorumlar