BENNETT'TEN TÜRKİYE - İSRAİL NORMALLEŞMESİ HAKKINDA ÇARPICI İRAN YORUMU

Türkiye-İsrail ilişkileri tehlikeli bir biçimde normalleşme yoluna girerken, Siyonist rejimden 'Türkiye, İran'la büyük bir dost değil, dolayısıyla ittifak kurmamızı engelleyen bir durum yok' açıklaması geldi. 

Görüntülenme: 753 Tarih: 08 Şubat 2022 02:15
BENNETT'TEN TÜRKİYE - İSRAİL NORMALLEŞMESİ HAKKINDA ÇARPICI İRAN YORUMU

Türkiye ile diplomatik temasta Cumhurbaşkanı Herzog'un önemli bir rol oynadığını ifade eden Siyonist İsrail Başbakanı Bennett, "Olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir diplomatik değer" dedi.

İsrail basınına göre Bennett, İsrailli basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye ile ikili ilişkilere değinen Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara'yla diplomatik temasta önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Bennett, "Benim görüşüme göre, Cumhurbaşkanı (Herzog) olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir diplomatik değer" dedi.

İki ülke cumhurbaşkanlarının, Herzog'un olası Türkiye ziyareti de dahil olmak üzere faaliyetlerinde tam koordineli olduğuna işaret eden İsrail Başbakanı, şöyle devam etti:

"Türkiye ile çok dikkatli bir şekilde ilerleyeceğiz. En azından İran'ın büyük bir dostu değiller. Bu yüzden faaliyette bulunmamızı ve ittifaklar kurmamızı engelleyecek bir tür saflığa kendimizi kaptırmamalıyız."

Siyonist rejim başbakanı Bennett, geçtiğimiz günlerde İsrail'e yönelik en büyük tehdidin İran olduğunu açıklamıştı.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar