HALKIMIZ YİTZAK HERTZOG'U TÜRKİYE'DE GÖRMEK İSTEMİYOR

Türkiye genelinde birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi grup, Siyonist Rejim’in sözde Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'un Ankara’ya yapacağı ziyaretin iptal edilmesini istiyor. 

Görüntülenme: 731 Tarih: 03 Şubat 2022 22:52
HALKIMIZ YİTZAK HERTZOG'U TÜRKİYE'DE GÖRMEK İSTEMİYOR

Siyonist Rejim Başkanı Yitzak Herzog'la görüşmeye can atan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde onu Ankara’da ağırlamayı planlıyor. Ancak ülke genelinde birçok sivil toplum kuruluşu, dini dernek ve siyasi grup, Siyonist Rejim’in sözde Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesini istiyor.

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın öğrencilerinin en önemli siyasi kurumu olan Saadet Partisi ciddi bir tavır alarak Herzog'un Türkiye ziyaretine karşı çıktı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye'ye gelmesi gündemde olan Yitzak Herzog'u İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülke genelinde protesto etti.

Ankara'da Siyonist Rejim büyükelçiliği binası önünde yapılan protesto gösterisinde, büyük bir Filistin bayrağı taşıyan gençler İsrail karşıtı sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şube Başkanı Ahmet Şanver yaptığı basın açıklamasında, “Yönümüzü nere dönsek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Atılması gereken adımlar ne kadar gecikse vebali bir o kadar büyüyor” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’i işgali nedeniyle Müslüman beldesinin her gün kan ağladığını ifade eden Şanver, “Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitzak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye Müslümanları için ancak bir utanç sebebidir. Müslüman milletimizin yüzyıllardır İslam alemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir” dedi.

İstanbul’da İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan ve sloganlar atan AGD üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak sloganlar attı.

Türk gençler, “Bebek katillerini istemiyoruz” "Teröristin Türkiye'ye girmesine izin vermeyin", "İsrail terör devletidir", “İsrail ile normalleşmek haramdır” gibi pankartlar açarak Erdoğan'ı kararından vazgeçmeye çağırdı.

Basın açıklamasını yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, "Buradan ülkemizi yönetenlere yüksek sesle soruyoruz: Değişen ne olmuştur da İsrail ile iş birliğini arttırma ihtiyacı doğmuştur? Bu geliş İsrail’in önümüzdeki dönemde yürüteceği hangi hamlelerin habercisidir? Şimon Perez, gazi meclisimizde konuştuktan, dakikalarca alkışlandıktan sonra bölgemizde Müslümanların hayrına ne gerçekleşmiştir?" ifadelerini kullandı.

İsrail rejiminin İstanbul'daki konsolosluğunun önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan AGD İl Başkanı Yaroğlu, Müslüman ülkelerin idarecilerine de seslendi. Yaroğlu, "Amerika’dan, İsrail’den, Avrupa’dan, Rusya’dan, Çin’den değil, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun! Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün! Tarihinize bakın inancınıza sarılın! Bu aziz millet İsrail’in siyasetinde figüran olmayı hazmedemez. Derhal! Bu politikadan vazgeçin! Bölgemizde bulunan müslüman ülkelerle işbirliğini geliştirin! Sorunlara birlikte çözüm arayın!" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, genişletilmiş İstanbul il divan toplantısında Siyonist İsrail rejiminin terörist sözde cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'ye davet edilmesine sert sözlerle karşı çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veryansın eden Yazıcı, şu şekilde konuştu:

"İstanbul'da kar felaketi, doğal gaz kesintileri ekonomik kriz derken bir bakmışız önümüzdeki ay sözde İsrail devleti cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyormuş. Biz bu iktidarın neye hizmet ettiği belli olmayan ama vatandaşa yaramadığı belli olan bu yönetim anlayışının işte tam karşısındayız. Bu iktidarının söylediğiyle eylediği hiçbir zaman tutmaz. Kendi kendine sorun uydurur, kendi kendine bu sorunu sözde çözer, sonra birbirlerini alkışlarlar. Saadet Partisi uyduruk, hayali ve gerçeklikten uzak tüm iktidar söylemlerinin hepsinin karşısındadır. Neymiş efendim ümmetin lideri, neymiş efendim Milli Görüş söylemlerine geri dönüş yapmışlar. Neymiş efendim Avrupa'ya Amerika'ya ters yapmış da ondan yalnız kalmış. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz Erbakan Hocanın öğrencileriyiz. Bize kimse hikaye, bu masalları yutturamaz. Biz İsrail'i devlet olarak görmüyoruz. Ve onun sözde cumhurbaşkanını da ülkemizde istemiyoruz. Bu onur kırıcı daveti bir an önce durdurmaları gerekir. Eli kanlı Siyonist katilleri bu mübarek topraklara sokturmamamız gerekir."

Yazıcı’nın konuşmasının ardından yüzlerce Saadet Parti destekçisi bir ağızdan "Kahrolsun İsrail” sloganı attı.

Öte yandan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Siyonist Rejim Yitzak Herzog'un Türkiye ziyaretinin kabul edilmez olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı, Herzog’un Türkiye’ye geleceğini büyük bir heyecan içerisinde sanki bayram ilan eder gibi duyurdu. Açıkçası bu durumu yadırgadık. Herzog, sanki bir kurtarıcı geliyormuş gibi bekleniyor. Bu durumu yadırgıyorum” dedi.

Salih Turhan, Herzog’un şehit kanlarıyla alınan topraklara ayak basacak olmasını eleştirdi. İsrail’in gerçekleştirdiği zulümleri hatırlatan Turhan, “İsrail’in zulümlerini, Mavi Marmara katliamını, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları bir kenara bırakılıp Herzog’un Türkiye’de ağırlanılacak olmasını kabul edemiyorum” diye konuştu. Turhan, Herzog’un ziyaretinin iptal edilmesini talep etti.

İsrail diye bir devleti kabul etmediklerini söyleyen Salih Turhan, “İsrail işgalcidir. İsrail’in bir devlet olduğunu kabul etmediğimiz gibi Herzog’u da Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyoruz. STK’lar olarak Herzog’un ziyaretine yönelik gerekli tepkiyi ortaya koyacağız” dedi.

Terör; Babadan Kalan Miras

Araştırmacı Abdussamet Karataş, Herzog ailesi ile ilgili kaleme aldığı yazıda, şunları kaydetti:

“Yitzak Herzog’un babası Haim Herzog İsrail’in altıncı Cumhurbaşkanıydı. 1983’ten 1993’e kadar 10 yıl süreyle iki dönem Siyonist İsrail’in Cumhurbaşkanı olarak görev yapan General Haim Herzog, ömrü boyunca İsrail’in Siyonizm ideolojisini tesis etmek için çalıştı. 1935 yılında İrlanda’dan Filistin’e göç eden Yahudi işgal birlikleri arasında yer alan Haim Herzog, on binlerce Müslümanı katleden Yahudi yer altı örgütü Haganah’da terörist bir milis olarak çalıştı. 1948 Arap-İsrail Savaşı’nda İsrail ordusunun terör faaliyetlerinde yer alan Haim Herzog, İsrail ordusunun istihbarat birimi olan Aman’ın iki kez başkanlığını üstlendi. 1983 yılında Siyonist parlemento meclisi Knesset tarafından 5 yıllığına cumhurbaşkanı seçilen Herzog, bu görevini 1988 yılındaki ikinci kez seçilmesiyle beraber 10 yıl sürdürdü.

Yitzak Herzog da Siyonizm’e hizmet etme konusunda babasının izinden gitti. 1978’de İsrail güçlerine subay olarak katılan Herzog, Filistinlilerin üzerine kabus gibi çöken terör ordusunun bir parçası olarak katliam faaliyetlerinde yer aldı. Ordudan ayrıldıktan sonra siyasete giren Herzog, babasının siyasi konumunun etkisiyle politikada hızlı bir yükseliş gösterdi. 1999-2001 yılları arasında Rejim Sekreteri olan Herzog, Siyonist katil başbakanlar Ehud Olmert ve Binyamin Netanyahu’nun kabinelerinde 2007’den 2011’e kadar Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptı. 2013- 2017 yılları arasında İsrail İşçi Partisi ve Siyonist Birlik ittifakının başkanlığını yürüttü.  2015 seçimlerinde İşçi Partisi’nin başbakan adayıydı. 2021 yılında gerçekleşen seçimlerde terör rejimi İsrail’in sözde Cumhurbaşkanı seçildi ve 7 Temmuz 2021’de göreve başladı.”a

Türk yönetimi, geçtiğimiz aylarda Abdulfettah el Sisi hükümetiyle ilişkilerini normalleştirmek için İstanbul ve Ankara'da Müslüman Kardeşler Hareketi’nin birçok önde gelen ismini ve medyalarını susturdu ve hatta bazılarından başka bir ülkeye gitmelerini istedi.

Birçok Orta Doğu uzmanı, Ankara-Tel Aviv ilişkilerinde tam normalleşme sağlanması halinde Hamas ve Müslüman Kardeşler üyelerinin, Türkiye'de kalıp faaliyet yürütmesinin imkansız olacağına inanıyor.

TESNİM

Yorumlar