İSTANBUL'DA NAKAB DİRENİŞİNE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Filistinli Öğrenciler Genel Birliği ve Türkiye'deki Öğrenci Gençlik Hareketi'nin öncülüğünde dün (14 Ocak Cuma), kanser hastası Filistinli esir Nasır Ebu Hamid'e ve Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Nakab'da yaşayan Filistinlilerin verdiği hak mücadelesine destek amacıyla gösteri düzenlendi.  

Görüntülenme: 905 Tarih: 15 Ocak 2022 23:43
İSTANBUL'DA NAKAB DİRENİŞİNE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

İstanbul'da Fatih Camisi'nin alanında düzenlenen gösteride Türkiye'deki muhtelif üniversitelerden öğrenciler katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, hasta esir Ebu Hamid'in özgürleştirilmesi ve uygun bir şekilde tedavi altına alınması için acil müdahalede bulunulmasını istediler. Bu arada Nakab bölgesindeki Filistinlilerin de işgalci siyonistin pençesinden kurtarılması talebinde bulundular. 

Türkiye'deki Filistinli Öğrenciler Birliği Başkanı Enes El-Cezzar Filistin'in resmi ajansı Wafa'ya yaptığı açıklamada, bütün bu sivil faaliyetlerin başta hasta esir Ebu Hamid olmak üzere işgal zindanlarındaki tüm Filistinli esirlerle dayanışmayı ve Nakab'daki Filistin halkının hak mücadelesine destek vermeyi amaçladığını dile getirdi. 

İşgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine karşı Nakab bölgesinde günlerden beri gösteriler ve eylemler düzenleniyor. İşgal güçlerinin bu gösterilere müdahalede bulunmasına ve çok sayıda Filistinliyi gözaltına almasına rağmen direniş eylemleri durmayıp gittikçe artarak etrafa yayıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar