FİLİSTİN DAVASININ SAVUNUCULARINDAN PİSKOPOS DESMOND TUTU VEFAT ETTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün (27 Aralık Pazar), Güney Afrika'nın ileri gelen piskoposlarından olan, ırkçılığa karşı mücadelesiyle ve Filistin davasına verdiği destekle tanınan Desmond Tutu'nun vefatı münasebetiyle bir taziye mesajı yayınladı.  

Görüntülenme: 1065 Tarih: 27 Aralık 2021 07:44
FİLİSTİN DAVASININ SAVUNUCULARINDAN PİSKOPOS DESMOND TUTU VEFAT ETTİ

Hamas, yayınladığı basın açıklamasında Tutu'nun ailesine, yakınlarına, Güney Afrika hükümetine ve halkına başsağlığı dilediğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında Tutu'nun vefatının Güney Afrika için olduğu gibi Filistin açısından da önemli bir kayıp olduğunu, onun ısrarla insan hakları savunuculuğu yaptığını, ırkçılığa karşı mücadele ettiğini ve uluslararası alanda değişik vesilelerle Filistin davasının savunuculuğunu yaptığını dile getirdi. 

Hamas'ın açıklamasında Tutu'nun, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik ırkçı uygulamalarıyla ve suçlarıyla ilgili gerçekleri pek çok kez gündeme taşıdıktan sonra hayata veda ettiğine işaret etti. 

Dün, kanser sebebiyle 90 yaşında hayatını kaybeden Desmond Tutu özellikle ırkçı politikalara karşı çalışmalarıyla, insan hakları için yürüttüğü sivil faaliyetleriyle öne çıkmıştı. Bu alandaki çalışmalarından dolayı Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Yaptığı çalışmalarda Filistin davasına da büyük çapta destek veriyor ve siyonist işgal rejiminin insan haklarına aykırı ve ırkçı politikalarını sürekli gündeme taşımaya çalışıyordu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar