SAADET PARTİSİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E TEPKİ

 

Görüntülenme: 2434 Tarih: 25 Haziran 2020 10:47
SAADET PARTİSİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E TEPKİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, işgalci İsrail rejiminin Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ni ilhak planına dair Milli Gazete İnternet Haber Merkezi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, işgalci İsrail’in Batı Şeria’daki Yahudi işgal birimlerini ve Ürdün Vadisi’ni ilhak etme planına dair açıklamada bulundu. Milli Gazete İnternet Haber Merkezi'ne konuşan Kaya, İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki işgalini daha da genişletmek için adımlar atmaya hazırlandığını büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirterek “Batı Şeria ve Ürdün Vadisi’ni ilhak planı bundan öncekilerde olduğu gibi gayrimeşrudur, uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır ve asla kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“GAZZE İLE BATI ŞERİA İLE KUDÜS İLE FİLİSTİN BİR BÜTÜNDÜR”

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Yüzyılın Anlaşması”nın ateşe benzin dökmekten başka bir şey olmadığını ifade ederek “ABD elçiliğinin Tel-Aviv’den Kudüs’e taşınması, Suriye toprakları olan Golan Tepeleri’nin İsrail verilmesi gibi bütün bu anlaşılması mümkün olmayan adımlar İsrail’in hukuk tanımazlığını, bunca yıldır devam eden baskı ve zulüm uygulamalarını onaylamak, taltif etmek gibi büyük ve hayati bir hatadır.” dedi.

Filistin topraklarının Filistin’e ait olduğunu kaydeden Kaya, “Gazze ile Batı Şeria ile Kudüs ile Filistin bir bütündür. Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan Kudüs sıradan bir şehir olmadığı gibi Mescid-i Aksa da sıradan bir mabed değildir. Kudüs’te bulunan Hıristiyanlara ait kutsal mekanların muhafazası için de İsrail’e bütün dünyanın dur demesi şarttır. İsrail için bir tek kendisi vardır. Kendisi dışında herkes, her ülke ikincildir, anlamsızdır, değersizdir. Bu bakış açısı bütün insanlık için tehdittir. Bu anlayışla dünyanın huzur bulması mümkün değildir. Siyonizm dünyayı kendi inanç ve hedefleri için ateşe vermeye hazır insanlık düşmanı bir ideolojidir. Bu anlayış İsrail içinde yaşayan ve dünyadaki bazı Yahudiler için de kabul edilebilir değildir.” diye konuştu.

“BU İŞGAL PLANLARI BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ’NDEN DE BAĞIMSIZ DEĞİL”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Milli Gazete İnternet Haber Merkezi'ne yapmış olduğu açıklamada, İsrail’in bu kadar pervasızca hareket etmesinin sebebinin İslam ülkelerinin dağınıklığı olduğunu söyledi. “İsrail’in bu kadar pervasızca hareket etmesinin sebebi İslam ülkelerinin dağınıklığıdır. İslam ülkelerinin içine düşürüldüğü çatışma ortamları, birbirleriyle olan mücadelelerinden tek kazançlı çıkan İsrail’dir. Bu işgal planları Büyük Ortadoğu Projesi’nden de bağımsız değildir.” diyen Kaya, başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyanın İsrail’in tek taraflı planlarına karşı yekvücut olması gerektiğini dile getirdi.

“BİZLER BU MÜCADELEMİZDE FİLİSTİN’İN EN BAŞTA GELEN KÖŞE TAŞI OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Filistin meselesinin dünya barışının kilit taşı olduğunu söyledi.

Kaya, “Biz Saadet Partisi olarak çatışmaların, savaşların olmadığı hak ve adalet merkezli bir dünyayı inşa etmek için mücadele etmeye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bizler bu mücadelemizde Filistin’in en başta gelen köşe taşı olduğunun bilincindeyiz. Filistinli kardeşlerimiz ne zaman desteğe ihtiyaçları olduysa biz bu taleplere daima olumlu yanıt verdik, vereceğiz. Filistin meselesi dünya barışının kilit taşıdır. Dini, dili, ırkı mezhebi ne olursa olsun herkese düşen görev bu kilit taşını muhafaza etmek olmalıdır.” dedi.

Milli Gazete İnternet Haber Merkezi | Bekir Sıtkı ŞİRİN 

Yorumlar