FİLİSTİNLİ GAZETECİ HASAN ISLİH ŞEHİT OLDU
GAZZE, 13 Mayıs 2025 20:28Güney Gazze’de, Han Yunus kentinde bulunan hastanenin yanık tedavi bölümünde tedavi görmekte olan Filistinli ünlü gazeteci Hasan Abdulfettah Islih, saldırı sırasında şehit oldu.

Siyonist İsrail ordusunun Gazze’deki Nasır Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sonucu Filistinli gazeteci Hasan Abdulfettah Islih’in şehit olması, İsrail’in basın mensuplarına yönelik sistematik hedef alma politikasını bir kez daha gözler önüne serdi. Güney Gazze’de, Han Yunus kentinde bulunan hastanenin yanık tedavi bölümünde tedavi görmekte olan Islih, saldırı sırasında hayatını kaybetti. Yaklaşık bir ay önce gazetecilerin kaldığı çadıra yapılan hava saldırısında yaralanan Islih, o günden bu yana hastanede tedavi altındaydı.
Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, savaşın başladığı günden bu yana katledilen gazeteci sayısının 215'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada, Hasan Islih’in hedef alınarak öldürülmesinin, Filistinli gazetecilere yönelik süregelen kasıtlı saldırıların bir parçası olduğu vurgulandı. Ofis, bu suikastı şiddetle kınayarak, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Arap Gazeteciler Birliği ve tüm uluslararası medya kuruluşlarını, Gazze’de gazetecilere yönelik işlenen hak ihlallerine karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.
Ayrıca, bu saldırıdan yalnızca İsrail’in değil, ona siyasi ve askeri destek sağlayan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin de doğrudan sorumlu olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada, bu suikastın Gazze'de yürütülen sistematik soykırımın bir parçası olduğu belirtildi.
Hamas da yaptığı resmi açıklamada, Hasan Islih’in hayatına mal olan saldırıyı "korkakça bir eylem" olarak nitelendirerek, bu suikastın işgal güçlerinin Filistin halkına karşı işlediği suç zincirine yeni bir halka eklediğini belirtti. Hamas, gazetecilerin hedef alınmasının ne gerçeklerin dünyaya duyurulmasını engelleyebileceğini ne de Filistin’in haklı davasını anlatmaya çalışan medya emekçilerini durdurabileceğini ifade etti.
Açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulunularak İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarının durdurulması istendi; İsrail yönetimi ve askeri liderliği “katil” ve “suç örgütü” olarak tanımlanarak bu yapıya karşı uluslararası yaptırımlar uygulanması gerektiği vurgulandı.
Öte yandan, çeşitli Filistinli kurumlar ve direniş grupları da Hasan Islih’in tedavi gördüğü hastane yatağında, işgal ordusuna ait kamikaze drone’larla gerçekleştirilen hedefli saldırıyla öldürülmesini kınadı. Yapılan değerlendirmelerde bu saldırının, gazetecilere yönelik daha önce işlenen suçların bir devamı ve insanlığa karşı işlenmiş yeni bir savaş suçu olduğu ifade edildi.
GAZZE, 13 Mayıs 2025 20:28
Yorumlar (0)

GAZZE'DE BİR İSRAİL CASUSU YAKALANDI

GAZZE'DE ALBAY İBRAHİM EL KADRA ŞEHİT OLDU

GAZZE'DE 500 BİN KİŞİ AÇLIKTAN ÖLME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ BÖLGENİN MEŞRU SAVUNMA HATTIDIR

SİYONİSTLER VE LÜBNAN HÜKÜMETİ EL AHBAR GAZETESİNE SAVAŞ AÇTI

ENSARULLAH İŞGALCİ İSRAİL'E AİT DAHA ÇOK HEDEFİ VURACAK

SİYONİST İSRAİL 1982'DE ÖLEN ASKERİNİN CESEDİNE SURİYE'DE ULAŞTI

ENSARULLAH USS TRUMAN'I BÖLGEDEN NASIL KAÇIRTTI?

ULUSLARARASI HAVAYOLLARI İSRAİL UÇUŞLARINI İPTAL EDİYOR

HAMANEY: FİLİSTİN DAVASI GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMEMELİDİR

HÜSEYİN SELAMİ'DEN ABD VE SİYONİST İSRAİL'E UYARI

ABD GAZZE'YE YARDIM ULAŞTIRACAĞINI İDDİA EDİYOR

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ NİHAİ ZAFERE KADAR SÜRECEK

SİYONİST ASKERLER BUNALIMDA

YEMEN'DE MİLYONLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

HAMAS-ENSARULLAH İLİŞKİSİ NASIL GELİŞTİ?

KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST ASKERLERE PUSU

ÇOK SAYIDA HAVAYOLU ŞİRKETİ BEN GURİON UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

MAARİV: TÜRKİYE İSRAİL İLE TİCARETİ FİLİSTİN YÖNETİMİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜYOR

HTŞ YETKİLİLERİ GİZLİCE SİYONİST İSRAİL'E GİTMİŞ

İŞGALCİ İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRDI

OXFAM'DAN GAZZE İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

GAZZE'DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR

IRKÇI İSRAİL DOĞU KUDÜS'TE UNRWA'NIN OKULLARINI KAPATTI

YİSRAEL KATZ İRAN'I TEHDİT ETTİ

TRUMP'IN YEMEN KARARI SİYONİSTLERİ RAHATSIZ ETTİ

HTŞ İLE KORSAN İSRAİL ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞMELER

SANA HAVALİMANINDA ZARAR 500 MİLYON DOLAR

KASSAM TUGAYLARI'NDAN TAZİYE MESAJI

SİYONİST ORDU GAZZE'DE YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI: 25 ŞEHİT

ABDULBARİ ATVAN YEMEN EKSENLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS TRUMP'A GÜVENMİYOR

YEMEN'DEN IRKÇI İSRAİL'E SERT UYARI

AHMED SAADAT İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

BASİM NAİM'DEN GAZZE ATEŞKESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

HİZBULLAH'TAN MİT'E ÇAĞRI CİHAZI BİLGİSİ

KORSAN İSRAİL SANA HAVALİMANINA SALDIRDI

KEVİN BARRETT’TEN DEVLETLERE VE SİVİL TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL YEMEN ÇIKMAZINDA
