Katar’ın başkenti Doha’da bir dizi patlama meydana geldiğine ilişkin haberler gelirken, siyonist İsrail ordusu Hamas heyetine saldırı düzenlediğini ileri sürdü.
Tasnîm Haber Ajansı’nın uluslararası servisinin aktardığına göre, Reuters, Doha’da birkaç patlama yaşandığını bildirdi.
Haberde, Katar’ın başkenti Doha’daki “Katara” bölgesinden dumanların yükseldiği kaydedildi. İsrail, Doha’da Hamas liderlerine yönelik saldırının sorumluluğunu üstlendi.
Patlamaların ardından siyonist İsrail ordusu, Hamas liderlerini Doha’da hedef aldığını resmi olarak duyurdu. İsrail ordusu sözcüsü ile iç istihbarat servisi Şabak, ortak bir açıklama yaparak saatler önce hava kuvvetleri aracılığıyla üst düzey Hamas liderlerine saldırı düzenlediklerini iddia etti.
Hamas’a yakın bir kaynak, Doha’da Hamas’ın müzakere heyetinin toplantısının hedef alındığını doğruladı.
Hamas henüz resmi bir açıklama yapmazken, Katar merkezli El Cezire televizyonu, Hamaslı bir komutana dayandırdığı haberinde Doha’da müzakere heyetinin bulunduğu toplantının saldırıya uğradığını aktardı.
Aynı kaynağa göre, heyet o sırada ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de ateşkes önerisi üzerine görüşme halindeydi.
Siyonist rejime ait medya organları, Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye ve Zaher Cebbarin’in saldırının hedefinde olduğunu öne sürdü.
www.kudusgunu.com