İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezişkiyan, ABD’nin İsrail’in başarısızlığını gördükten sonra doğrudan İran’a yönelik müdahalelere başladığını söyledi.
YDH'nin haberine göre, gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Pezişkiyan, Washington yönetiminin, Tel Aviv’in İran karşısında yaşadığı yenilgiyi fark ederek sahneye çıktığını ifade etti.
Pezişkiyan açıklamasında, “Amerika, Siyonist rejimin çaresizliğini net şekilde görüp sahaya inmek zorunda kaldı,” dedi.
Cumhurbaşkanı, bu gelişmelerin ABD’nin İran’a yönelik saldırgan tutumunun arkasındaki temel amacın, İsrail’in çıkarlarını korumak olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini belirtti. Başlangıçta ABD’nin doğrudan rolünü gizlemeye çalıştığını ancak İran Silahlı Kuvvetleri’nin etkili ve kararlı tepkisiyle birlikte İsrail’in zayıflığının açığa çıktığını ve ABD’nin doğrudan sahaya çıkmaktan kaçınamaz hale geldiğini ifade etti.
Pezişkiyan konuşmasının devamında, bu süreçte ülke içinde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, farklılıkların bir kenara bırakılması ve halkın güçlü potansiyelinin ortak bir hedef doğrultusunda harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
“İran halkı, topraklarını ve değerlerini koruma konusundaki kararlılığını geçmişte defalarca kanıtladı. Bugün de aynı iradeyle yoluna devam edecektir,” şeklinde konuştu.