MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT ÇAĞRISI

Kudüs'teki muhtelif sivil toplum kuruluşları, organizasyonlar ve aktivistler, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı yahudi mabedine dönüştürme amacına yönelik faaliyetlerine zemin oluşturmak gayesiyle sürdürdüğü kuşatmayı kırmak için Büyük Fecir'in ihyası amacıyla Mescidi Aksa'da toplanılması çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 245 Tarih: 01 Şubat 2024 11:42
MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT ÇAĞRISI

Bu amaçla yapılan çağrılarda, işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki kuşatmasının kırılmasının zorunlu olduğu, bunun için kalabalık gruplar halinde harekete geçilmesi ve kuşatma kırılıncaya kadar da ribatların yani nöbetlerin sürdürülmesi gerektiği hatırlatması yapıldı. 

Çağrılarda işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı yıkıp yerine kendilerinin sözde siyon mabetlerini inşa edebilmek için yerleşimcileri sürekli teşvik ettiklerine, onların çalışmalarının önüne geçilmesi için derhal harekete geçilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekildi. 

Siyonist işgal rejiminin özellikle Gazze'deki savaşı gerekçe göstererek Kudüs'te faaliyetleri çok sıkı murakabe altına alması ve Mescidi Aksa etrafında sürekli bir asker ve polis kuşatması oluşturması son dönemde Cuma namazlarında bile bu kutsal mabette kalabalık bir cemaatin oluşmasını engelliyor. Buna karşılık işgal polisleri ve askerleri tarafından korunan aşırı siyonist yerleşimci cemaatleri Mescidi Aksa'ya sık sık baskınlar düzenliyorlar. 

Son dönemde işgal rejiminin bu kuşatmasının yarılması ve Mescidi Aksa'da yine büyük kalabalıkların oluşturulması için gerek Kudüs'te ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgede çağrılar yapılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar