SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (26 Ocak Cuma) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 161 Tarih: 26 Ocak 2024 10:57
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

Cenin’in güneyindeki Fahme köyünde dün gece işgal askerlerinin darp ettiği biri ilk yardım görevlisi 4 kişi yaralandı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Fahme köyüne baskın düzenlediğini ve en az 10 evde arama yaptığını, eşyalara zarar verdiğini ve ev sahiplerini darp ettiğini bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin iki evin çatısına çıkarak gözetleme yaptığını ve birçok aracın camlarını kırdığını, köyün girişine barikat kurarak kimlik kontrolü yaptığını, baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 

İşgal güçleri Cenin vilayetinde Arabe beldesiyle Deir Ebu Zaif, Fakua, El-Celeme ve Arane köylerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Tubas kentine baskın düzenledi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin esir Ahmed Azzam’ın evine ve ailesinin Selfit’e bağlı Yasuf köyündeki evine baskın düzenlediğini, evlerde arama yapıp eşyalara zarar verdiğini, Filistinli esirin aracına el koyduğunu söyledi.
 

İşgal güçleri Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesinde Ahmed Rıdvan ve Cihad Rıdvan isimli gençleri gözaltına aldı ve araçlarını tahrip etti.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus kentiyle Beyta ve Azmut beldelerine, Ramallah’a bağlı Berga beldesine ve Abud köyüne, El-Halil’in bazı mahallelerine baskın düzenlediği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinli direnişçilerin ateş açması üzerine işgal askerlerinin korkuyla kaçıştıkları görüldü.
 

Kudüs’ün kuzeyindeki Şufat Kampı’nda da işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar