SİYONİST MÜHENDİSLER GÜNEY YEMEN'DE

Yemenli kaynaklar, Aden eyaletinin iletişim işlerini bir BAE şirketine devretme bahanesiyle BAE ve Siyonist mühendislerden oluşan ortak bir ekibin güney Yemen'e geldiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 452 Tarih: 04 Eylul 2023 23:41
SİYONİST MÜHENDİSLER GÜNEY YEMEN'DE

Yemen medya kaynakları, BAE mühendislerinden oluşan bir ekibin Yemen'in güneyindeki Aden şehrine geldiğini duyurdu ve bu eylemin, Aden eyaletindeki iletişimin bir Emirlik şirketine devredilmesi yönündeki anlaşmanın uygulanmasına uygun olduğunu duyurdu.

Yemen'in "YNP" haber sitesi, bilgili kaynaklardan alıntı yaparak şunu yazdı: "Emirlik şirketi NX ile İsrail şirketi Cyberint Technologies'ten ortak bir mühendis ekibi, özel bir uçakla Aden'e geldi."

Habere göre ekip, istasyonların kurulacağı yerin seçimi için inceleme ve değerlendirmeler yapacak. Ayrıca aynı ekip daha önce Sokotra adasını BAE telekomünikasyon ağına bağlamıştı.

Bu kaynaklar, ekibin Aden'e gelişinin gizli yapıldığını belirtirken, Güney Geçiş Konseyi olarak bilinen Yemenli ayrılıkçı grubun medyası, ekibin Aden'e vardığı haberini yalanladı.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Yemen'in Sokotra adasındaki yerel kaynaklar, aralarında BAE Halife Enstitüsü'ne bağlı İsraillilerin de bulunduğu yabancı mühendis ve pilotların keşif ve saldırı helikopterleri için özel bir pist açmak amacıyla Sokotra adasına geldiği ve bu bahaneyle adadaki çalışmalarına başladığı haberini vermişti.

Geçtiğimiz birkaç yılda BAE, Yemen kıyısında, özellikle Babul Mendeb Boğazı yakınında Tel Aviv ile istihbarat tedbirleri geliştirmek amacıyla Sokotra'daki Siyonist rejimle bir dizi ortak askeri üs ve merkezini yenilemişti.

rasthaber

Yorumlar