BALATA MÜLTECİ KAMPINDA ÇATIŞMA

Filistinli direnişçiler bugün (26 Mayıs Cuma) sabahın erken saatlerinde Nablus'taki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı durdu. Ayrıca Kudüs ve Cenin'de de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldiği haber verildi.  

Görüntülenme: 399 Tarih: 26 Mayıs 2023 16:36
BALATA MÜLTECİ KAMPINDA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal rejiminin özel kuvvetlerine mensup bazı işgalciler sivil araçlarla sabah saatlerinde Balata Mülteci Kampı'na sızdı. Direnişçilerin onlara karşı durması üzerine işgal ordusu takviye güçler gönderdi. 

İşgalcilerin özel birliklerinin sızdığının anlaşılması üzerine Balata Mülteci Kampı'nda hemen çatışmalar patlak verdi. Direnişçiler işgal güçlerine ateş ederek ve üzerlerine molotof kokteylleri atarak onları engellemeye çalıştılar. 

İşgal güçlerinin bazı evlere baskın düzenleyerek, kısa süre önce Huvvare kontrol noktasından serbest bırakılan Adil Ebu'l-Leyl ve İbrahim Ebu Alefe isimli iki genci gözaltına aldıkları belirtildi. 

Ebu Alefe'nin ailesi işgal güçlerinin sabah namazı vaktinde evlerinin kapılarını patlayıcılarla parçalayarak içeriye baskın düzenlediklerini dile getirdi. 

İşgal güçleri baskın düzenledikleri evlerde büyük bir tahribata neden oldular. 

İşgal güçlerinden bir grup da Tulkerem'deki Nuruşems Mülteci Kampı'na sızmaya kalkıştı ama ahalinin farkına varması üzerine kaçtılar. 

İşgalcilerden bir grup ise Cenin'in Kabatiye kasabasına baskın düzenledi. Burada çıkan çatışmalar Filistinli bir gencin yaralanmasına neden oldu. 

Kabatiye'de işgal güçleri özgürleştirilmiş eski esirlerden Fadi Zekarine'yi evine baskın düzenleyerek esir ettiler. 

Kudüs'te devrimci gençler Silvan'daki Batnu'l-Heva Mahallesi'ne kurulan Beyt Yunatan isimli kaçak yahudi yerleşim merkezini el yapımı patlayıcılarla hedef aldı. 

Bu olaydan önce işgal güçleri Kudüs'ün Beyt Hanina kasabasına baskın düzenlemişlerdi. 

Kudüs ve Batı Şeria'da işgal güçlerine karşı direniş eylemleri devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar