İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 392 Tarih: 25 Mayıs 2023 01:28
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçlerinin gece saatlerinden itibaren başlattıkları ve bugün (25 Mayıs Perşembe) sabahın erken saatlerinde de sürdürdükleri, Eriha şehrinin güneyindeki Cebr Mülteci Kampı'na yönelik baskınlarında Filistinli gençlerden 10 kişinin yaralandığı 12 kişinin de işgal güçleri tarafından esir edildiği haber verildi. Yaralanan gençlerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerden kalabalık bir birlik Cebr Mülteci Kampı'na gece saatlerinden itibaren birkaç yönden baskın düzenledi. Bu arada mülteci kampındaki evlerin çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdiler. 30 kadar evi kuşatmaya aldı ve bir evi özellikle hedefe yerleştirerek üzerine anerga füzeleri attılar.

İşgal güçlerinin kendilerine tepki gösteren gençlere ve mülteci kampındaki evlere gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdıkları, bu sırada alt kesimlerde bulunan gençlerden 10 kişinin gerçek mermilerle yaralandığı belirtildi. 

Eriha'daki Esir Kulübü'nün müdürü Iyd Berahime işgal güçlerinin baskında 12 genci de evlerini basarak gözaltına aldıklarını bildirdi. 

İşgal güçlerinin baskın sırasında mülteci kampının bütün giriş çıkış yollarını kapattıkları ve bu sırada ambulanslar ve ilk yardım araçları da dahil olmak üzere herhangi bir aracın girmesine ya da çıkmasına izin vermedikleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar