KASSAM TUGAYLARI'NDAN TAZİYE MESAJI
KASSAM TUGAYLARI, 07 Mayıs 2025 23:37Kassam Tugayları, bu sabah düzenlenen bir suikast sonucu şehit edilen saha komutanı Halid Ahmed El-Ahmed için taziye mesajı yayımladı.

İsrail işgal ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit düşen El-Ahmed için yayınlanan mesajda, onun cihat yolundaki fedakarlığına ve direnişe katkısına dikkat çekildi.
Kassam Tugayları’nın açıklamasında, El-Ahmed’in aslen işgal altındaki Akka’ya bağlı Nahaf kasabasından olduğu belirtildi. Açıklamada, “Allah’ın zaferine ve müminlerin onuruna olan imanla, komutanımız Halid Ahmed El-Ahmed Ebu İbrahim’in şehadetini halkımıza, Arap milletlerine ve İslam ümmetine duyuruyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadeleri yer aldı.
Tugaylar, şehidin “Aksa Tufanı” operasyonu çerçevesinde görev başındayken, düşman İsrail’in hain hava saldırısıyla hedef alındığını ve bu suikastın, direnişe yönelik sistematik saldırıların bir parçası olduğunu vurguladı. El-Ahmed’in, Gazze ve işgal altındaki topraklarda halkı savunurken şehadet mertebesine ulaştığı aktarıldı.
Açıklamada ayrıca, El-Ahmed’in daha önce şehit düşen silah arkadaşlarının safına katıldığı ifade edilerek, onun mücadeleye yaptığı katkılar övgüyle anıldı. Kassam Tugayları, “Allah’a, halkımıza ve ümmetimize verdiğimiz sözümüzde kararlıyız. Mücahitlerin dökülen temiz kanlarıyla çizilen bu yolda, halkımızın özgürlük ve dönüş hakkını kazanana dek mücadele, direniş ve hazırlık faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.
Öte yandan, Lübnan Ulusal Haber Ajansı da sabah saatlerinde Sayda kentinde gerçekleşen saldırıya ilişkin ayrıntılar paylaştı. Habere göre, İsrail’e ait bir insansız hava aracı, İmam Ali Camii yakınlarında seyir halindeki bir Rapid marka aracı hedef aldı. Saldırıda bir kişi şehit oldu.
İsrail işgal güçlerinin zaman zaman Lübnan’daki ateşkes anlaşmasını ihlal ederek benzer suikastlar ve hava saldırıları düzenlediği biliniyor.
İşgalcilerin 8 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar, 23 Eylül 2024’te geniş çaplı bir savaşa dönüşmüştü. Bu çatışmalar sonucunda 4 binden fazla kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 17 bin kişi yaralandı ve 1 milyon 400 binden fazla insan yerinden edildi.
KASSAM TUGAYLARI, 07 Mayıs 2025 23:37
Yorumlar (0)

HAMANEY: FİLİSTİN DAVASI GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMEMELİDİR

HÜSEYİN SELAMİ'DEN ABD VE SİYONİST İSRAİL'E UYARI

ABD GAZZE'YE YARDIM ULAŞTIRACAĞINI İDDİA EDİYOR

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ NİHAİ ZAFERE KADAR SÜRECEK

SİYONİST ASKERLER BUNALIMDA

YEMEN'DE MİLYONLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

HAMAS-ENSARULLAH İLİŞKİSİ NASIL GELİŞTİ?

KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST ASKERLERE PUSU

ÇOK SAYIDA HAVAYOLU ŞİRKETİ BEN GURİON UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

MAARİV: TÜRKİYE İSRAİL İLE TİCARETİ FİLİSTİN YÖNETİMİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜYOR

HTŞ YETKİLİLERİ GİZLİCE SİYONİST İSRAİL'E GİTMİŞ

İŞGALCİ İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRDI

OXFAM'DAN GAZZE İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

GAZZE'DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR

IRKÇI İSRAİL DOĞU KUDÜS'TE UNRWA'NIN OKULLARINI KAPATTI

YİSRAEL KATZ İRAN'I TEHDİT ETTİ

TRUMP'IN YEMEN KARARI SİYONİSTLERİ RAHATSIZ ETTİ

HTŞ İLE KORSAN İSRAİL ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞMELER

SANA HAVALİMANINDA ZARAR 500 MİLYON DOLAR

SİYONİST ORDU GAZZE'DE YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI: 25 ŞEHİT

ABDULBARİ ATVAN YEMEN EKSENLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS TRUMP'A GÜVENMİYOR

YEMEN'DEN IRKÇI İSRAİL'E SERT UYARI

AHMED SAADAT İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

BASİM NAİM'DEN GAZZE ATEŞKESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

HİZBULLAH'TAN MİT'E ÇAĞRI CİHAZI BİLGİSİ

KORSAN İSRAİL SANA HAVALİMANINA SALDIRDI

KEVİN BARRETT’TEN DEVLETLERE VE SİVİL TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL YEMEN ÇIKMAZINDA

HAMAS ABD VE İSRAİL'İN SİNSİ PLANINA KARŞI ÇIKTI

IRKÇI İSRAİL CENİN KENTİ'NDE EVLERİ YIKIYOR

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE İÇİN SİNSİ PLAN

FİLİSTİNLİ ESİRLER İŞKENCE GÖRÜYOR

HİZBULLAH'IN AKSA TUFANI'NDAKİ ROLÜ

SİYONİST İSRAİL VE ABD'DEN YEMEN'E HAVA SALDIRISI

SADIK VAAD OPERASYONLARI NEVATİM ÜSSÜNÜN GENİŞLEMESİNİ ÖNLEDİ

AKSA TUFANI SİYONİST İSRAİL EKONOMİSİNİ SARSTI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'DE SAVAŞI GENİŞLETME KARARI

YEMEN GAZZE'YE NEDEN DESTEK OLUYOR?
