ABD YEMEN'E KARŞI SIĞINAK DELİCİ BOMBALAR KULLANIYOR
İSLAM ÜLKELERİ, 03 Nisan 2025 05:43Son zamanlarda, ABD'nin Yemen'in kuzeyindeki Saada vilayetine yönelik hava saldırılarını önemli ölçüde yoğunlaştırdığı ve bu saldırılarda sığınak delici bombalar kullandığı ifade edildi.

YDH'nin El-Ahbar gazetesinden aktardığına göre, ABD yönetimi, Saada vilayetinde altı askeri cepheyi harekete geçirmek amacıyla Aden hükümetiyle birlikte planlar yaparken, son dönemde bu bölgeye yönelik hava operasyonlarını önemli ölçüde artırdı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD'nin yüksek patlayıcılı sarsıntı bombaları kullanarak düzenlediği 120'den fazla hava saldırısı, sivil yerleşim yerlerinde ve mülklerde büyük hasara yol açtı.
Gazeteye konuşan askeri kaynaklar, ABD'nin Ramazan Bayramı sırasında Saada civarındaki saldırılarında kullandığı sığınak delici bombaların, patlama anında mavi ve beyaz ışık yayarak büyük yıkımlara sebep olduğunu belirtti. Bu tür bombaların özellikle geniş çaplı yıkım yaratmak ve halk arasında korku uyandırmak amacıyla kullanıldığı ifade edildi.
Saada vilayetinin merkezine yönelik saldırıların artması, insan hakları savunucularında ciddi endişelere yol açtı. Bu saldırıların ayrım gözetmeksizin yapılması ve sivil yerleşim alanlarına ve yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kamplara yakın bölgelerde gerçekleştirilmesi, Washington'ın sivillere yönelik kitlesel katliamlar yapabileceği endişesini artırdı.
Yerel kaynaklar, ABD'nin Saada'ya yönelik bu saldırılarının, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bölgedeki yıkım politikalarını sürdürdüğünü belirtti. 2015 yılında başlayan Suudi-BAE saldırılarının, Saada'ya yönelik binlerce hava saldırısını içerdiği hatırlatıldı. Ayrıca, Donald Trump yönetimi altında ABD uçaklarının Saada'nın altyapısını, sağlık tesislerini, çiftlikleri ve yerel halkın evlerini hedef aldığı kaydedildi.
Saada'daki kanser hastanesi, Dabyan elektrik santrali ve Sahar ilçesindeki sivil yerleşimler gibi kritik altyapı tesislerinin bombalandığı açıklandı. ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM), Saada'daki silah depoları ve füze fırlatma üslerini hedef aldığına dair iddialar yalanlandı.
Saada, geçen yılın başından itibaren ABD'nin gözetimi altındayken, Sanaa'nın hava sahasında ABD'nin suikast planlarını gerçekleştirmeye çalıştığı dört MQ-9 tipi insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi. Sanaa, ABD'nin tırmandırdığı gerilime karşılık olarak, Kızıldeniz'deki ABD uçak gemisi Harry Truman ve savaş gemilerine yönelik bir dizi operasyon düzenledi.
Aden hükümetine bağlı güçler, Ramazan Bayramı tatili boyunca Saada vilayeti civarındaki cephelerde askeri varlıklarını artırdı. Saada, Suudi Arabistan sınırına yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Tüm bu gelişmeler, ABD'nin Yemen Büyükelçisi Steven Fagin'in Suudi-BAE koalisyonuna bağlı hükümetle sınır cephelerini hareketlendirmek için yürüttüğü yoğun temaslar sırasında yaşanıyor. Ancak bu çabalar, Suudi Arabistan'da endişelere yol açmış durumda, çünkü bu adımların Sanaa ile Riyad arasında halihazırda devam eden ateşkesi tehlikeye atabileceği düşünülüyor. Ayrıca, Sanaa, Hacce ve Hudeyde vilayetlerinde de ABD'nin hava saldırıları gerçekleşti.
Sanaa'daki Sağlık Bakanlığı'nın verdiği son verilere göre, geçtiğimiz aydan itibaren ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarında 61 sivilin hayatını kaybettiği, 139 kişinin ise yaralandığı belirtildi.
İSLAM ÜLKELERİ, 03 Nisan 2025 05:43
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
