İSRAİL CENİN MÜLTECİ KAMPINDA EVLERİ YIKIYOR
BATI YAKA , 07 Mart 2025 05:49Dün sabah saatlerinden itibaren İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na girerek çok sayıda evi yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Yerel kaynakların aktardığına göre, işgal güçleri el-Faluce ve es-Semran mahallelerinde en az dört evi yıkarak kamp içinde yeni yollar açtı.
Bölgeden gelen görüntülerde, İsrail’in saldırıları ve yıkım operasyonları sonucunda bazı evlerden yoğun dumanların yükseldiği dikkat çekti.
İsrail işgal güçleri, Cenin kenti ve mülteci kampını 45 gündür kuşatma altında tutarak saldırılarını sürdürüyor. Bu süreçte 30 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı ve gözaltına alındı. Aynı zamanda geniş çaplı bir yıkım gerçekleştirilirken, binlerce Filistinli zorla göç ettirildi.
Saldırıların başlamasından bu yana yaklaşık 20 bin kişi Cenin Mülteci Kampı’ndan ayrılmak zorunda kaldı. İşgal güçleri 120 evi tamamen yok ederken, çok sayıda evi de kısmen tahrip etti.
Hamas: Direniş Sürecek
Hamas liderlerinden Abdurrahman Şedid, İsrail’in Batı Şeria'da, özellikle Cenin, Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarında uyguladığı yıkım ve zorla göç ettirme politikalarının, Filistin halkının direnişi karşısında başarısız olacağını ifade etti.
Şedid, İsrail’in Cenin ve Tulkerem’de yoğunlaşan saldırılarının zamanla Batı Şeria’daki diğer mülteci kamplarına da yayılabileceğini belirtti. Bu nedenle Filistin halkının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, işgal güçlerine karşı direnişin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, Batı Şeria’daki İsrail askeri yollarında ve yerleşimcilerin kullandığı güzergâhlarda işgal güçlerine her noktada karşılık verilmesi çağrısında bulundu.
BATI YAKA , 07 Mart 2025 05:49
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
