HALİD MAHMUD KASIM ABDULLAH ŞEHİT OLDU
BATI YAKA , 03 Mart 2025 05:18Cenin Mülteci Kampı’ndan idari tutuklu Halid Mahmud Kasım Abdullah'ın, Megiddo Hapishanesi’nde sekiz gün önce şehit olduğu açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistinli esirlerle ilgilenen kurumlar tarafından yapılan açıklamada, 40 yaşındaki Halid Mahmud Kasım Abdullah’ın 11 Eylül 2023'ten bu yana idari tutuklu olduğu ve 23 Şubat 2025'te Megiddo Hapishanesi’nde şehit olduğu bildirildi. Abdullah’ın, son dönemde hapishane sisteminde artan sistematik suçların mağdurlarından biri olduğu vurgulandı.
Halid Abdullah’ın evli ve dört çocuk babası olduğu, iki kardeşi Şadi ve İyad Abdullah’ın da idari tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu belirtildi. Ailesi, Abdullah’ın tutuklanmadan önce herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını ifade etti.
Açıklamada, Abdullah’ın bir hafta içinde hayatını kaybeden üçüncü tutuklu olduğu belirtilerek, İsrail hapishanelerinde hayatını kaybeden Filistinli esir ve tutukluların sayısının 61’e ulaştığı aktarıldı. Kimliği belirlenen en az 40 kişinin Gazze’den olduğu, bu rakamın işgal tarihindeki en yüksek sayı olduğu ve 1967’den bu yana Filistinli esirler için en kanlı dönemin yaşandığı vurgulandı. Böylece, 1967'den bu yana hayatını kaybeden tutukluların sayısının 298’e yükseldiği, ayrıca en az 70 Filistinlinin cenazesinin hapishanelerde alıkonulduğu ve 59'unun savaşın başlangıcından bu yana öldüğü ifade edildi.
Halid Abdullah’ın ölümü, İsrail’in esirlere yönelik şiddetinin bir sonucu olarak değerlendirilirken, bu durumun soykırım savaşının başlangıcından bu yana zirveye ulaştığına dikkat çekildi. İsrail’in yalnızca tutukluları öldürmekle kalmayıp, ölümlerini uzun süre gizlediği belirtilerek, Abdullah’ın akıbetinin de ancak günler sonra öğrenildiği vurgulandı.
Filistinli esirlerle ilgili kuruluşlar, İsrail hapishanelerinde yaşananların, Filistinli tutuklulara yönelik infaz ve suikastları artırmayı amaçlayan bir soykırım politikası olduğunu ifade etti. Açıklamada, tutuklulara yönelik işkence, aç bırakma, fiziksel saldırılar, tıbbi ihmal, cinsel şiddet ve ölümcül hastalıklara kasıtlı maruz bırakma gibi sistematik suçların giderek arttığına dikkat çekildi.
Son olarak, Filistinli kurumlar, Halid Abdullah’ın ölümünden tamamen İsrail’i sorumlu tutarak, uluslararası insan hakları örgütlerini harekete geçmeye çağırdı. İsrail’in işlediği savaş suçları nedeniyle yaptırımlara tabi tutulması ve uluslararası alanda tecrit edilmesi gerektiği belirtilirken, insan hakları sisteminin İsrail’e hesap soracak adımlar atmasının zorunlu olduğu vurgulandı.
BATI YAKA , 03 Mart 2025 05:18
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
