ESİR TAKASI ANLAŞMASINDA YENİ GELİŞME
GAZZE, 13 Şubat 2025 08:02Mısırlı kaynaklar, Mısır ve Katar’ın yürüttüğü arabuluculuk girişimleri sayesinde Gazze’de ateşkes anlaşmasının önündeki engellerin giderildiğini duyurdu.

YDH'nin haberine göre, Mısırlı bir kaynak, El-Kahire El-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada, Mısır ve Katar'ın işbirliğiyle Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının önündeki engellerin aşıldığını ifade etti.
Arabuculuk sürecine yakın bir Filistinli yetkili, yürütülen müzakerelerin tarafların anlaşmaya bağlı kalma taahhüdünü pekiştirdiğini belirtti.
Hamas Sözcüsü Abdüllatif el-Kanu, İsrail’in ateşkesi sürdürme konusunda olumlu sinyaller verdiğini ve Siyonist rejimin anlaşmaya uyması hâlinde Hamas'ın önümüzdeki cumartesi günü esir takasını yeniden başlatmaya hazır olduğunu söyledi.
El-Kanu, El-Meyadin kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü ve insani yardımların girişine ilişkin anlaşmayı defalarca ihlal ettiğini dile getirdi. Ayrıca Hamas liderliğinden bir heyetin, İsrail’in çıkardığı engelleri aşmak amacıyla Mısırlı yetkililerle görüştüğünü ekledi.
Hamas yetkilileri, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının çökmesini istemediklerini ve İsrail’in anlaşmaya tam olarak uymasının sağlanmasına yönelik çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Hamas tarafından yapılan açıklamada, Kahire'deki görüşmelerin olumlu geçtiği belirtilirken, Mısır ve Katar'ın arabuluculuk sürecini yakından takip ederek tüm engellerin kaldırılması için çalışacağı ifade edildi.
Müzakerelerde, özellikle barınma ihtiyacının karşılanması, prefabrik evlerin ve çadırların sağlanması, ağır iş makineleri, tıbbi malzemeler ve yakıtın temin edilmesi gibi insani yardımların kesintisiz sürmesi gerektiği vurgulandı.
Gazze’deki Hamas lideri Halil el-Hayya başkanlığındaki heyet, Mısır ve Katar'daki müzakere yetkilileri ve süreci teknik olarak takip eden çalışma ekipleriyle bir araya geldi. Heyet ayrıca, Mısır Genel İstihbarat Başkanı Hasan Raşad ile görüşerek, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
GAZZE, 13 Şubat 2025 08:02
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
