AKSA TUFANI GASIP İSRAİL'İN EKONOMİSİNİ DE VURDU
SİYONİST REJİM, 13 Ocak 2025 05:55Bir Siyonist medya kuruluşunun itirafına göre, İsrail'in "Aksa Tufanı Operasyonu"ndaki ağır yenilgisi, yalnızca büyük can, askeri ve maddi kayıplara neden olmadı, aynı zamanda İsrail’i önümüzdeki on yıl boyunca güvenlik ve askeri bütçesini önemli ölçüde artırmaya zorladı.

İbranice yayın yapan ekonomi gazetesi The Marker, İsrail Bankası'nın değerlendirmelerine dayanarak hazırladığı bir raporda şu ifadelere yer verdi: Gazze’deki savaşın bugüne kadarki maliyeti, İsrail için yaklaşık 250 milyar şekel oldu. Bu maliyet, doğrudan savaş giderlerini, geniş çaplı sivil ihtiyaçları ve gelir kayıplarını kapsıyor. Ancak bu rakam, Tel Aviv'in içine düştüğü ekonomik felaketin sadece bir kısmını oluşturuyor. İsrail, vatandaşlarına güvenlik hissi vermek için bütçesinin çok daha büyük bir kısmını harcamak zorunda kalacak.
Pars Today’in Tesnim Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, İsrail kabinesi tarafından mevcut koşulları incelemek üzere oluşturulan “Nagel Komitesi”, İsrail'in askeri bütçesinin önümüzdeki on yıl içinde 275 milyar şekel artırılmasını önerdi. Bu, yıllık 27,5 milyar şekellik bir artış anlamına geliyor ve toplam askeri bütçenin 1 trilyon şekele ulaşmasını hedefliyor.
Bu değişim, her İsrailli vatandaşın omzuna 10 bin şekellik bir yük bindirebilir. Oysa daha önce kişi başına düşen pay 7 bin şekel civarındaydı.
Raporda, bu paranın nereden sağlanacağına dair büyük bir belirsizlik olduğu belirtiliyor. İsrail Maliye Bakanlığı bu konuda birkaç öneride bulunmuş olsa da, Nagel Komitesi bu konuyu kabinenin kararına bırakmış durumda. Ancak Tel Aviv, bu devasa miktarları nasıl karşılayacağına dair henüz somut bir çözüm sunmuş değil.
İsrail’in karşı karşıya olduğu en önemli ekonomik zorluklardan biri, yaralı Siyonist askerlerin tedavi ve rehabilitasyon maliyetlerindeki sürekli artış. Tahminlere göre bu maliyet, mevcut 3 milyar şekelden (yaklaşık 800 milyon dolar) 2034 yılına kadar 8 milyar şekele (yaklaşık 2,1 milyar dolar) çıkacak.
Bu bağlamda, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada, savaşın İsrail'e ağır ve son derece acı verici maliyetler yüklediğini belirtti. Herzog, sadece geçen hafta içinde 10 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Gazze’deki savaş ve İsrail’in işlediği suçlar devam ederken, birçok Siyonist medya kuruluşu, İsrail ordusunun kendi kayıplarına dair verileri açıklamada sıkı bir sansür uyguladığına dikkat çekiyor. Bu sansür, savaşta verilen yüksek asker kayıplarının iç tepkiyi artırmasından duyulan korkuyla bağlantılı olarak uygulanıyor.
parstoday
SİYONİST REJİM, 13 Ocak 2025 05:55
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
