SİYONİSTLERİ ENSARULLAH KORKUSU SARDI (ANALİZ)
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Temmuz 2024 06:23İsrailli haber kaynağı i24NEWS, İsrailli istihbarat yetkililerinin Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Akdeniz'e doğru genişlemesinden korktuğunu söylüyor. Haber kaynaklarına göre Yemenli Ensarullah hareketi operasyonlarını Kuzey Afrika, Sudan, Mısır ve Fas gibi bölgelere doğru genişletiyor.

İsrailli haber kaynağı i24NEWS'in İsrail güvenlik servisleri tarafından yayınlanmasına izin verilen özel detaylara dayandırdığı haberine göre, İsrail istihbarat kurumları Akdeniz'den işgale karşı ortaya çıkan potansiyel yeni bir cepheden giderek daha fazla endişe duyuyor.
Haber kaynaklarına göre Yemenli Ensarullah hareketi operasyonlarını Kuzey Afrika, Sudan, Mısır ve Fas gibi bölgelere doğru genişletiyor. Haber kaynağı bu genişlemenin "bu bölgelerden İsrail'i hedef alma niyetiyle" yapıldığını iddia etti.
İsrail istihbarat kaynakları bu bölgelere silah ve savaşçı aktarma çabalarının sürdüğünü söyledi.
Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak i24NEWS'e yaptığı açıklamada "Korku senaryosu Akdeniz'e düşen bir füze, ki bu bir felaket olur" dedi.
İsmi açıklanmayan kaynak, "Tehdit Eilat ve Kızıldeniz'le sınırlı değil; tam burada, İsrail kıyılarında" dedi.
Ortaya çıkan haberler, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin (YAF) operasyonlarının kapsamını genişleterek İsrail işgaline ambargo koyduğu ve bunun da ancak Gazze'ye yönelik savaş ve kuşatmanın sona ermesi halinde durdurulacağı şeklinde.
Yemen Filistin'e etkin ve proaktif destek veriyor
Başlangıçta Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF), Filistin halkına proaktif bir destek gösterisi olarak, İsrail işgali altındaki limanlara giden ve bu limanlardan gelen deniz trafiğini felç etmeyi amaçlayarak, yakınlardaki Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde İsrail'e bağlı gemilere saldırdı. Batı, Yemen'e karşı düşmanca saldırılar başlatarak İsrail işgaline yardım etmek için harekete geçtikçe, YAF ABD veya Birleşik Krallık'a bağlı gemileri hedef almaya başladı ve aynı zamanda operasyonlarının kapsamını Akdeniz ve Hint Okyanusu'ndaki alternatif rotaları hedef alacak şekilde genişletti.
Yakın zamanda YAF, Akdeniz'de İsrail işgali altındaki limanlara giden gemilere saldırmak için Irak'taki İslami Direniş ile işbirliği yaptı.
Ensarullah ve YAF, Filistin'i desteklemek için en etkili kampanyalardan birini yürüttü ve benzeri görülmemiş deniz operasyonlarıyla İsrail'in çıkarlarını tehdit etti.
29 Haziran'da YAF sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, YAF'ın Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon düzenlediğini ve grupların Akdeniz'deki WALER kimyasal ve petrol ürünleri tankerine birkaç intihar uçağı ateşlediğini söyledi. Geminin İsrail işgali altındaki Hayfa Limanı'na doğru seyrettiğini ve Yemen'in İsrail işgaline yönelik ambargo şartlarını ihlal ettiğini açıkladı.
Ayrıca YAF Roket Gücü Akdeniz'deki JOHANNES MAERSK konteyner gemisine bir gemisavar seyir füzesi fırlattı. Saree, denizcilik şirketi Maersk'in İsrail işgalinin en büyük destekçilerinden biri olduğunu ve Yemen'in İsrail işgaline karşı uyguladığı ablukanın şartlarını birçok kez ihlal ettiğini açıkladı.
Kuzey Afrika'daki operasyonları yürütmek daha zor olsa da Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF)'ın kabiliyetleri ve operasyonlarının etkinliği, Yemenli güçlerin oluşturabileceği tehdidin farkında olan İsrailli istihbarat yetkililerinin dikkatini çekmiştir.
intizar.web.tr
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Temmuz 2024 06:23
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
