YAİR LAPİD'DEN NETANYAHU'YA SERT ELEŞTİRİ
SİYONİST REJİM, 25 Haziran 2024 05:26Benyamin Netanyahu’yu sert sözlerle eleştiren ana muhalefet lideri, savaş bahanesiyle İsraillilerin parasının “çalındığını” iddia etti.

Times of Israel'in haberine göre, bir devlet soruşturma komisyonunun Benyamin Netanyahu'yu "devletin güvenliğini riske atmak ve İsrail'in dış ilişkilerine zarar vermekle" suçladığı haberlerine yanıt veren İsrail ana muhalefet partisi ‘Yeş Atid’ lideri Yair Lapid, Netanyahu'yu İsrail için bir “tehlike” olarak ilan etti.
Lapid, "Netanyahu İsrail'in güvenliği için bir tehlikedir. Denizaltılar konusunda da böyleydi, Meron Dağı faciasında da böyleydi, 7 Ekim katliamına yol açan ve neden olan tüm davranışlar konusunda da böyleydi" dedi.
Times of Israel, bu sabah, denizaltı olayını soruşturan komisyonun, aralarında Netanyahu'nun da bulunduğu, soruşturmadan zarar görebileceğine inandığı beş kişiye uyarı notları gönderdiğini açıkladı.
Dönemin Başbakanı Naftali Bennett başkanlığında 2022 yılında kurulan soruşturma komisyonu, Netanyahu'nun "paralel ve çelişkili eylem kanalları yaratarak devletin güvenliğini riske attığını ve İsrail'in dış ilişkilerine zarar verdiğini" belirtti.
Haberde, bu yılın başlarında, farklı bir devlet soruşturma komisyonunun, Netanyahu'yu, ikinci yüzyılda yaşamış bir hahamın mezarına yapılan bir ziyaret sırasında 45 İsraillinin ezilerek öldüğü 2021 “Meron faciasından” bizzat sorumlu yetkililer arasında gösterdiği bildirildi.
Lapid ayrıca, 2023 bütçe fazlasının bir kısmının ultra-Ortodoks eğitimi için milyonlarca şekel de dahil olmak üzere çeşitli bakanlıklara tahsis edilmesi yönünde oy kullanan Knesset Finans Komitesi'ni de eleştirdi.
Lapid eleştirilerine şöyle sürdürdü: "Bu, savaş zamanında İsrail vatandaşlarının cebinden çalınan paradır. Bu sinik grubun soyduğu orta sınıfın vergileridir. İsrail'in iyi vatandaşları yedeklere gidiyor ve hizmetten döndüklerinde bu yozlaşmış insanlar onların paralarını çalıyor."
Ayrıca, "Buradan Likud seçmenlerine seslenmek istiyorum: İhanete uğradınız. Seçilmiş yetkilileriniz size ihanet etti" dedi.
YDH
SİYONİST REJİM, 25 Haziran 2024 05:26
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
