SİYONİST BLİNKEN SUUD VE MISIR'I ZİYARET EDECEK
SİYONİST REJİM, 19 Mart 2024 05:18Bölge ülkelerini ziyaret edecek olan ABD Dışişleri bakanının, Hamas'ın Gazze'yi "artık yönetememesini sağlayacak" savaş sonrası planları görüşeceği açıklandı.

El-Meyadin’in yayımladığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, geçtiğimiz ekim ayından bu yana altıncı Ortadoğu gezisini gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edeceği bildirildi.
Blinken’in, başta İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü savaşı, kuşatma altındaki Şerid’e yardım girişinin arttırılmasını ve ateşkes çabaları olmak üzere birçok kilit konuyu ele alacağı açıklandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller bugün yaptığı açıklamada Blinken'in ayrıca, Filistin halkı için "siyasi bir yol" ile "İsrail’le güvenlik güvenceleri ve bölgede kalıcı barış" konularını görüşeceğini söyledi.
Miller, "Bakan, kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına alan acil bir ateşkes anlaşmasına varma çabalarını, Gazze'ye insani yardımın arttırılması için yoğunlaştırılmış uluslararası çabaları ve Hamas'ın artık bölgeyi yönetememesini veya 7 Ekim saldırılarını tekrarlayamamasını sağlamak da dahil olmak üzere Gazze için çatışma sonrası planlamaya ilişkin koordinasyonu görüşecek" dedi.
Açıklamada Blinken'in Yemen'in Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki operasyonlarını da ele alacağı belirtildi.
AFP'nin kaynaklara dayandırdığı haberine göre bu gelişme, Mossad Şefi David Barnea'nın Katar Başbakanı Muhammed bin Abdülrahman es-Sani ve Mısırlı üst düzey bir elçiyle bir araya gelmesinden bir gün sonra gerçekleşti.
Esir takası anlaşması ve ateşkes sağlanması yönündeki önceki çabalar, İsrail’in, Direniş'in diğer taleplerinin yanı sıra savaşı sona erdirmeyi reddetmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Hamas 15 Mart'ta, Katar ve Mısır'daki arabuluculara Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığın durdurulması ve İsrail’le esir değişimi konusundaki tutumuna ilişkin kapsamlı bir vizyon sunduğunu açıklamıştı.
Hamas Hareketi yaptığı açıklamada bunun, “İsrail saldırganlığının durdurulması, Gazze'deki Filistin halkına yardım ve destek sağlanması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönmelerinin kolaylaştırılması ve işgal güçlerinin Şerit'ten tamamen çekilmesi için aracılar vasıtasıyla yürütülen müzakerelerin bir parçası olduğunu” vurgulamıştı.
Hamas söz konusu açıklamasında, vizyonunun herhangi bir anlaşma için hayati önem taşıdığını düşündüğü bu ilke ve temellere dayandığını ve Filistin halkının hak ve kaygılarına bağlı kalacağını belirtmişti.
YDH
SİYONİST REJİM, 19 Mart 2024 05:18
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
