HAARETZ GAZETESİNDEN NETANYAHU İDDİASI
SİYONİST REJİM, 04 Şubat 2024 05:29İsrail basını, Beyaz Saray'ın Orta Doğu'da 'Biden Doktrini'ni uygulamaya koyduğunu, ancak İsrail'in tutumunun Başbakan Netanyahu tarafından 'kırılgan hale getirildiğini' yazdı.

Haaretz gazetesi, Başkan Joe Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes ve 'ertesi gün' anlaşması için hazırladığı anlaşma taslağının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından ısrarla geri çevrildiğini, fakat ABD'nin bunu Netanyahu için bir 'can simidi' olarak gördüğünü öne sürdü.
Gazetede Amos Harel'in imzasıyla yer bulan makalede, geçtiğimiz perşembe günü genişletilmiş güvenlik kabinesinin, arabulucular tarafından sunulan teklifi görüştüğü, ancak serbest bırakılan esirlerin sayısının anlaşmada serbest bırakılan Filistinli mahkumların sayısına oranı ve bunların kimlikleri gibi bazı ayrıntıların henüz kesinleştirilmediği bildirildi.
Başbakan Netanyahu ve Likud ile aşırı sağcı bakanların ortak bir yaklaşık sergilemeyi sürdürdükleri belirtilen makalede, "Mısır ile Katar'ın önerisi, anlaşmayı daha büyük, her şeyi kapsayan bir bölgesel anlaşmanın parçası olarak pazarlayan ABD'nin desteğine sahip. Amerika'nın bu hamlesi, rehine sorununun çözülmesinin yanı sıra Gazze Şeridi'nde Filistin Yönetimi'ni de kapsayacak yeni bir hükümetin kurulmasını, iki devletli çözümün yeniden canlandırılmasını, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini ve İran'a karşı güçlü bir bölgesel eksen oluşturulmasını da içeriyor," denildi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in söz konusu girişimi desteklemek üzere bölgeye gelmesinin planlandığı bilgisi paylaşılan makalede, şunlar kaydedildi:
"ABD yönetiminin içinde bulunduğu zaman çizelgesi epey sıkışık. Birincisi, Sünni Arap ülkeleri mart ayının ikinci haftasında başlayacak olan Ramazan ayından önce Gazze'deki savaşı durdurması konusunda baskı yapıyor. İkincisi, iddialı bölgesel planın ilkbaharda ABD'deki kasım seçimleri öncesindeki son aylarına girmeden önce ilerlemeye başlaması gerekiyor."
Washington yönetiminin Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kasım seçimlerinden önce İsrail ile normalleşme anlaşmasının yanı sıra ABD ile de bir savunma anlaşması imzalama niyetinde olduğuna dikkat çekilen makalede şu değerlendirmeler yapıldı:
"Başkan Joe Biden'ın adamları, halihazırda Biden Doktrini olarak adlandırılan bu girişimin reklamını yapmak amacıyla üst düzey Amerikan medya yorumcuları nezdinde bir enformasyon kampanyası başlattılar. Plan oldukça karmaşık ve tüm tarafların iyi niyetine bağlı farklı unsurlarla dolu olsa da (ki bu şüpheli bir ihtimal), Beyaz Saray iyimserlik yansıtmaya çalışıyor."
Bunun yanı sıra ABD'nin ilgili girişimi, 7 Ekim'den sonra istifa çağrılarıyla muhatap olan Netanyahu için 'can simidi' olarak gördüğü vurgulanan makalede, Netanyahu'nun şimdilik aleyhte bir tutum sergileyerek kendisini bir Filistin devletinin kurulmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır ve Filistin Yönetimi'ni Gazze Şeridi'ndeki 'ertesi gün' çözümüne dahil etmeye yönelik her türlü girişimi engelleyen bir tutum sergilediğine dikkat çekildi.
YDH
SİYONİST REJİM, 04 Şubat 2024 05:29
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
