DER SPİEGEL DERGİSİNDEN ÇARPICI HAMAS YORUMU
HAMAS, 18 Aralık 2023 05:40Alman Der Spiegel dergisi, Hamas’ın tasfiye edilmesi fikrinin gerçekçi olmadığını yazdı.

Alman Der Spiegel dergisi, İsrail'in Hamas'ı askeri olarak yenilgiye uğratamayacağını veya ortadan kaldıramayacağını yazdı.
Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya es Sinvar ve Kassam direnişçilerinin fotoğraflarının kapağına taşıyan dergi, “Bu, gerçekçi olmayan bir fikir ve hareketin ideolojisi başka bir harekette ortaya çıkacak.” dedi.
Hareketin halk desteğine vurgu yapan dergi, Hamas’ın yenilgiye uğratılmasının ihtimal dışı olduğunu belirtti. Dergi, son iki ayda İsrail’in Gazze’yi bir enkaz çölüne çevirdiğini de belirtti.
Der Spiegel’e göre, Hamas bu savaştan askeri olarak zayıflamış olarak çıkabilir, ancak stratejik olarak daha güçlü hale geldi.
Hareketin 7 Ekim’de gerçekleştirdiği ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun İsrail-Filistin çatışmasında bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Der Spiegel, Filistinlilerin Nekbe’yi hatırladığı için söz konusu operasyonunun yeni ve eski şoklara kapı açtığına dikkat çekti.
Dergide, “Hamas saldırısı, saldırının acımasız doğasına rağmen Filistin meselesini yeniden küresel ilgi odağı haline getirdi, ancak bir kamuoyu yoklamasına göre Hamas, birçok Filistinli için İsrail’e karşı ana güç haline geldi.” ifadesi dikkat çekti.
Dergide açıklamalarına yer verilen İsrailli bir askeri analistin şu sözleri de dikkat çekti: "Hamas yok edilemez, çünkü Hamas sadece bir örgüt değil, kökleri toplumda olan ve fikirleri zihinlerde ve kalplerde kök salmış bir güçtür. Bu meseleyle uğraşmak, savaş sonrası Almanya'yı temizlemeye benzetilebilir, yani onlarca yıl sürecek bir süreçtir.”
Derginin kapağına yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, İsrail’in intikam hırsının, işgal rejiminin gerçekleri görmesini engellediğini bildirdi.
ydh
HAMAS, 18 Aralık 2023 05:40
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
