İRAN'DA MİLYONLAR GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYDI

İSLAM ÜLKELERİ, 19 Kasım 2023 05:23

İran halkı ülke genelinde Gazze'deki çocuk katliamı, terör ve savaş suçlarından dolayı yaşanan insani felaketi kınamak için gösteri düzenlediler. Halk muazzam ve yoğun bir katılım gösterdiği bu yürüyüşlerde mazlum ve masum çocuklara desteklerini ilan ettiler.

İRAN'DA MİLYONLAR GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYDI

Modern tarihin en olağanüstü operasyonunun ve askeri başarılarından birinin ve Filistinli mücahitlerin Aksa Tufanı operasyonundaki onur verici ve muzaffer zaferinin üzerinden 43 gün geçti. Bu zafer, işgalci Siyonist rejiminin hegemonyasını çökertti ve masum insanları öldüren bu suç makinasının yapısında onarılamaz ve büyük bir boşluk yarattı.  Bu barbar ve gaspçı savaş makinesi rejim, kaybedilen itibarını geri kazanmak için, gece gündüz Gazze halkının ve sivillerinin üzerine bomba yağdırarak, tüm hukuki, uluslararası ve insani kuralları hiçe sayarak, Gazze’yi kan gölüne çevirdi.

Bu yolsuzluk tohumu, ABD'nin suç ortaklığı ve desteğiyle şimdiye kadar binlerce Filistinli kadın, çocuk ve erkeği şehit etti ve hayatta kalanlar su, elektrik, yiyecek ve ilaçtan mahrum kaldı ve şu anda iki buçuk milyon insan kıtlık, açlık ve bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya ve bu sahneler insanın yüreğini burkuyor ve insan vicdanını utandırıyor.

Bugün Filistin, dünyaya hâkim olan düzenin çirkin yüzünü gösteren bir aynaya dönüşmüş, Gazze'nin masum kadın, erkek ve çocuklardan oluşan büyük şehit ordusu, tüm dünyada geniş bir öfke ve protesto dalgasına neden olmuştur. Bugün çocukları katleden bu rejime karşı uyanan vicdanların duyduğu tiksinti İslam dünyası coğrafyasını aşarak Avrupa ve Amerika'nın birçok başkentine sıçramıştır ve sanki İslam İnkılabı Rehberinin öngördüğü gibi, bu rejimin son kullanma tarihi de giderek yaklaşmaktadır.

Milyonlarca İran vatandaşı da ülke genelinde Gazze'deki çocuk katliamı, terör ve savaş suçlarından dolayı yaşanan insani felaketi kınamak için gösteri düzenlediler. Halk muazzam ve yoğun bir katılım gösterdiği bu yürüyüşlerde mazlum ve masum çocuklara desteklerini ilan ettiler.

İranlı anneler, Gazze şehitlerinin annelerine taziyelerini sunarak, bu boyuttaki bir vahşete olan öfkelerini dile getirdiler ve uluslararası forumlardan, Siyonist rejimin katliamının durdurulmasını ve Siyonist rejimin vahşetinin kurbanı olan Gazze halkına ciddi şekilde önem verilmesini istediler.

Kuzey Horasan

İran’ın Kuzey Horasan bölgesinde, halk şehir ve köylerde büyük ve destansı bir yürüyüş düzenleyerek İsrail rejiminin Gazze’de çocuklara karşı işlediği suç ve cinayetleri kınadı ve bu suçlara derhal son verilmesini istedi.

Burucerd’in devrimci halkının Şehit Meydanı'nda başlayan mitinginde halkın farklı kesimleri, Filistin halkının çektiği acıları ve zorlukları ve Siyonist rejimin suçlarını kınadı. Bu yürüyüşte halk, Şii ve Sünni sesinin birleşmesinin Filistin halkı için değerli olduğunu ve onların gönüllerine güç verdiğini açıkladı.

Bu yürüyüşe katılan farklı gençlik grupları ve gençler şunları söyledi: “Hamas'ın işgal rejimine karşı gerçekleştirdiği gururlu operasyonun üzerinden 40’ı aşkın gün geçmesine ve Siyonistlerin zafer kazanmak için tüm güçlerini kullanmasına rağmen İsrail rejiminin henüz bir zafer elde edemediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da Gazze'nin onurlu halkın direnişini gösteriyor.”

Kuzey Horasan vilayetinin devrimci kadınları ve anneleri, küçük çocukları ve oyuncak bebekleriyle birlikte bu buluşmada renkli bir varlık gösterdiler ve uluslararası toplumdan Gazze'nin mazlum halkına ve çocuklarına karşı işlenen bu menfur suçun derhal durdurulmasını ve Gazze'ye insani yardımın önünün açılmasını istediler.

İlam’daki Gösterilerde Gazze Halkına Destek İçin Kefen Giyildi

İlam vilayetinin halkı da Filistin halkına destek vermek için gösteri düzenledi ve Siyonist rejimin barbarca suçlarını, çocukların öldürülmesini ve Gazze'de yaşanan insani felaketi ve işgalci rejimin suç ve cinayetlerini kınadı.

İran’ın diğer şehir ve bölgeleri gibi İlam şehrinin halkı da mazlum Gazze halkına destek verdi ve bu rejime karşı sloganlar atarak vahşi Siyonist rejimin barbarca suçlarını kınadı.

Merkezi Eyaletinden Filistin’e Destek

İran İslam İnkılabının kurucusunun doğum yeri olan Merkezi Eyaletinin şehir ve köylerinde halk, büyük ve destansı bir şekilde bir araya gelerek katil İsrail rejiminin Gazze çocuklarına karşı işlediği suç ve cinayetleri kınadı ve bu suçlara derhal son verilmesini talep etti.

Batı Azerbaycan

Batı Azerbaycan'ın tüm şehirlerinde öğrenciler, kadınlar ve erkekler de dâhil olmak üzere farklı sınıflardan insanlar Amerika'nın Gazze Şeridi'ndeki suç ve cinayetlerini protesto etti.

Urmiye şehrinin Şehid Süleymani caddesinde gerçekleştirilen bu yürüyüşe katılanlar, sloganlar atarak, Siyonist rejimin ve ABD'nin mazlum Filistin halkına yönelik işgalci eylemlerini protesto etti.

Gazvin'de “İsrail'e ölüm” sesleri yankılandı

Dünya Çocuk Günü, toplumun en hassas grubu olan çocukların anısına ve onlara haklarını hatırlatmak amacıyla yapılan bir anma törenidir.

Dünya Çocuk Günü genel olarak küresel anlamda değişim ve farkındalık yaratmak için bir fırsattır. Bu gün, çocuk haklarını kendimize hatırlatmak, anlamak, acı ve şiddete maruz kalan masum çocuklar için çözüm düşünmek için bir fırsattır.

Ancak bu yıl Dünya Çocuk Gününde çok hüzünlü bir ruh hali var, dünyada insanlar hayretler içinde, dünyanın bir köşesinde çaresiz çocuklara ve bebeklere karşı işlenen iğrenç ve tarifsiz edilemez  suçlara inanamayarak tanık oluyorlar.

Lorestan'dan Gazzeli çocuklara destek

Loristan şehrinin sokaklarında da "Allah Ekber" sesleri yankılandı. Sloganların ve rengarenk bayrakların arasından geçerek özgürlüğün çelenklerine ulaşıldı. Herkes, artık nefes alamayan, yaşadıkları şehrin gökyüzünün rengi şehadet rengi kırmızı olan Tin ve Zeytin’in çocuklarını selamlamaya geldi.

Kırmızı, taş atarak savaş alanına gittikleri ve devrimlerine İntifada denildiği günlerden, Aksa Tufanı operasyonunda işgalcilerin kalelerine roket attıkları bu günlere kadar Filistin halkının yıllardır aşina olduğu tek renktir.

Gazze halkını desteklemek için Sistan ve Belucistan'daki Şii ve Sünni buluşması

İran’ın birliğinin başkenti olan Sistan ve Belucistan'ın Şii ve Sünni halkı, Siyonist rejimin barbarca eylemlerine karşı öfkelerini ve tiksintilerini ve mazlum Gazze halkına verdikleri desteği dile getirdi.

Sistan ve Belucistan eyaletinin başkenti Zahidan'da "Azadi" meydanında başlayan miting yaklaşık 2 saat sürdü. Bu mitingde Şii ve Sünni halk, "Amerika'ya ölüm", "İsrail'e ölüm" ve "Müstekbirlere ölüm" sloganları atarak, çocuk katili Siyonist rejimin küresel istikbarına ve vahşi saldırılarına karşı öfkelerini ve tiksintilerini dile getirdi ve Gazze halkına ve dünya mazlumlarına destek olmayı ve dünyadaki zalimlerle mücadeleyi vurguladılar.

Bölgede bir diğer dikkat çeken eylem ise Hamon kentindeki çiftçilerin, Gazze'nin mazlum halkına destek amacıyla düzenlediği traktör mitingi oldu.

Şiraz halkının Amerika ve İsrail’in suçlarını kınamak için buluşması

Filistin halkına destek vermek ve Siyonist rejimin Gazze'deki barbarca suçlarını kınamak amacıyla düzenlenen miting, Fars ve Şiraz'da 150 noktada halkın ve üst düzey yetkililerin katılımıyla Hz. Şah Çerağ (a.s) türbesinde düzenlendi.

Halk, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin bombalanmasına ve Filistinli çocukların vahşice öldürülmesine karşı sloganlar atarak işgalci rejiminin bu suçlarını kınadı.

Öte yandan Şiraz belediyesi de Şirazlı vatandaşların ve öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bölgeye 150 otobüs yerleştirdi.

Fars Körfezi kıyısından Buşehirlilerin İsrail'e Feryadı

Buşehir halkı da Fars Körfezi kıyısında miting düzenleyerek başta Gazze halkı olmak üzere Filistin'in çocuklarına, kadınlarına ve savunmasız halkına destek verdiler ve çocuk katili Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini kınadılar. Buşehir'deki Reis Ali Dilaveri Meydanı'nda çocuklar Filistinliler için marşlar seslendirerek, Gazze'de çocuk cinayetlerinin bir an önce sona ermesini talep etti.

Bu mitingde, Arap yöneticilerden ve İslam hükümetlerinden sadece sözlü kınamalar yerine pratik eylemlerde bulunmalarını istediler ve işgalci ve cani Siyonist rejimle ekonomik bağın kesilmesi ve Siyonist rejim mallarının tespit edilerek bu alçak rejimin ürün ve mallarının tüm dünyada yasaklanması gerektiğini belirttiler.

Kürdistan halkından İsrail’in suç ve cinayetlerine kınama

Başarılı Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 43 gün geçti ve Siyonist rejimin başarısızlığını telafi etmek için ABD'nin desteğiyle mazlum Filistinli çocuk ve kadınları öldürdüğüne her gün şahit oluyoruz.

İsrail, Gazze halkını yok etmek ve onları topraklarından sürmek için çeşitli yerleri, hastaneleri, fırınları ve evleri bombalayarak, binlerce insanı öldürüp yaralayarak, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiriyor. İnsan Hakları Örgütü gibi, insan hakları iddiasına bulunanların bu korkunç suçlar karşısında sessiz kalması, başta Kürtler olmak üzere İran halkının duygularını incitmiş ve halk, o günden bu yana çeşitli mitinglerde işgalci rejimin bu cinayet ve katliamına karşı itirazlarını dile getirmişlerdir.

Bu bağlamda, gaspçı ve çocuk katili Siyonist rejimin suç eylemini kınamak ve Filistin milletine destek vermek amacıyla Kürdistan şehrinde de protesto gösterileri gerçekleşti.

Mazenderan’da İsrail’e Karşı Protesto

Mazandaran'ın farklı şehirlerinde de protesto gösterisi düzenledi. Yürüyüşe katılanlar, İsrail'e ölüm, Amerika'ya ölüm sloganları atarak, Filistin'de çocukların ve kadınların öldürülmesine son verilmesini istedi.

Kohgiluye ve Buyer Ahmed Eyaletinden Filistin’e Destek

Kohgiluye ve Buyer Ahmed Eyaletinin farklı bölgelerindeki insanlar, Filistin halkına destek ve zalimlerin baskı ve zulmünü kınamak için sokaklara çıktı.

Kohgiluye ve Buyer Ahmed Eyaleti halkı "İsrail'e ölüm", "Amerika'ya ölüm", "İngiltere'ye ölüm", "Allah Ekber" sloganları attı ve Gazze'deki sahte ve gaspçı Siyonist rejimin ve müttefiklerinin vahşi suçlarına karşı tiksintilerini, öfkelerini ve nefretlerini ilan ettiler.

Halkın bu olağanüstü buluşmasında kaydedilen en güzel görüntülerden biri de, mazlumları savunmak ve desteklemek için bazı gençlerin mitinge kefenle katılmasıydı.

İran’ın Kum, Hürmüzgan, Zencan, Alborz, Kirman, Erdebil, Gülistan, İsfehan, Simnan, Kuzey Horasan ve daha birçok şehrinde de eş zamanlı olarak Filistin’e destek gösterileri düzenlendi.

rasthaber

İSLAM ÜLKELERİ, 19 Kasım 2023 05:23

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MALATYA’DAN KÜRECİK NATO RADARI KAPATILSIN FERYADI YÜKSELDİ (VİDEO-FOTO)

MALATYA’DAN KÜRECİK NATO RADARI KAPATILSIN FERYADI YÜKSELDİ (VİDEO-FOTO)

KÜRECİK NATO RADARININ KAPATILMASINI TALEP ETMEK ÜZERE CUMA GÜNÜ MALATYA'DAYIZ (DAVET)

KÜRECİK NATO RADARININ KAPATILMASINI TALEP ETMEK ÜZERE CUMA GÜNÜ MALATYA'DAYIZ (DAVET)

İMAM HAMENEİ: SİYONİST REJİMİN ÜZERİNDEKİ BASKILAR HER GEÇEN GÜN ARTMALIDIR

İMAM HAMENEİ: SİYONİST REJİMİN ÜZERİNDEKİ BASKILAR HER GEÇEN GÜN ARTMALIDIR

HAMAS HASAN SAKLANAN'IN ŞEHADETİNİ TEBRİK ETTİ

HAMAS HASAN SAKLANAN'IN ŞEHADETİNİ TEBRİK ETTİ

TÜRKİYELİ GENÇTEN KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

TÜRKİYELİ GENÇTEN KUDÜS'TE ŞEHADET EYLEMİ

İSLAMİ CİHAD YETKİLİSİ İHSAN ATAYA ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA KONUŞTU

İSLAMİ CİHAD YETKİLİSİ İHSAN ATAYA ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA KONUŞTU

SİYONİST ELÇİLİKLER DİKEN ÜSTÜNDE

SİYONİST ELÇİLİKLER DİKEN ÜSTÜNDE

MAZLUMDER'DEN TÜRKİYE VE BÖLGE ÜLKELERİNE GAZZE ÇAĞRISI

MAZLUMDER'DEN TÜRKİYE VE BÖLGE ÜLKELERİNE GAZZE ÇAĞRISI

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ İNCİRLİK ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ İNCİRLİK ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ORDUNUN KARARGAHINI VURDU

KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ORDUNUN KARARGAHINI VURDU

DİRENİŞ ÇADIRI'NIN ÇAĞRISIYLA 30 İLDE KÜRECİK VE İNCİRLİK'İN KAPATILMASI TALEBİYLE EYLEM DÜZENLENDİ (FOTO-VİDEO)

DİRENİŞ ÇADIRI'NIN ÇAĞRISIYLA 30 İLDE KÜRECİK VE İNCİRLİK'İN KAPATILMASI TALEBİYLE EYLEM DÜZENLENDİ (FOTO-VİDEO)

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ ABD'NİN ADANA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ ABD'NİN ADANA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST ASKERLERE PUSU: 3 ÖLÜ 11 YARALI

KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST ASKERLERE PUSU: 3 ÖLÜ 11 YARALI

NASIR KENANİ: SİYONİZMİN KEMİKLERİNİN KIRILMA SESİ GELİYOR

NASIR KENANİ: SİYONİZMİN KEMİKLERİNİN KIRILMA SESİ GELİYOR

SİYONİST ORDUDA İSYAN

SİYONİST ORDUDA İSYAN

ABDULBARİ ATVAN ABD'DEKİ ÖĞRENCİ DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

ABDULBARİ ATVAN ABD'DEKİ ÖĞRENCİ DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

YAHYA SİNVAR SİYONİST İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

YAHYA SİNVAR SİYONİST İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ AHMED ABDULHADİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ AHMED ABDULHADİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MUHAMMED CAN YAZDI: BOLİVYA YA DA BANGLADEŞ KADAR OLAMAMAK

MUHAMMED CAN YAZDI: BOLİVYA YA DA BANGLADEŞ KADAR OLAMAMAK

ALPARSLAN KUYTUL İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E YÖNELİK MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

ALPARSLAN KUYTUL İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E YÖNELİK MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

ABD ÜNİVERSİTELERİ GAZZE İÇİN AYAKTA (ANALİZ)

ABD ÜNİVERSİTELERİ GAZZE İÇİN AYAKTA (ANALİZ)

DİRENİŞ ÇADIRI 28 NİSAN PAZAR GÜNÜ TÜM TÜRKİYE'Yİ KÜRECİK KAPATILSIN TALEBİNİ YÜKSELTMEK İÇİN MEYDANLARA DAVET ETTİ

DİRENİŞ ÇADIRI 28 NİSAN PAZAR GÜNÜ TÜM TÜRKİYE'Yİ KÜRECİK KAPATILSIN TALEBİNİ YÜKSELTMEK İÇİN MEYDANLARA DAVET ETTİ

YEMEN ORDUSU SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYİ VURDU

YEMEN ORDUSU SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYİ VURDU

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: YEMEN'İN SALDIRILARI SONUCU EİLAT LİMANI TAMAMEN KAPATILDI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: YEMEN'İN SALDIRILARI SONUCU EİLAT LİMANI TAMAMEN KAPATILDI

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN REFAH AÇIKLAMASI

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN REFAH AÇIKLAMASI

EL MEYADİN TV'YE KONUŞAN BİR KAYNAK: ABD VE SİYONİST İSRAİL KATAR'A BASKI YAPIYOR

EL MEYADİN TV'YE KONUŞAN BİR KAYNAK: ABD VE SİYONİST İSRAİL KATAR'A BASKI YAPIYOR

YEDİOTH AHRONOTH: İSRAİL ORDUSUNDA İSTİFALAR DEVAM EDECEK

YEDİOTH AHRONOTH: İSRAİL ORDUSUNDA İSTİFALAR DEVAM EDECEK

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ GAZZE'YE DESTEK VEREN ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ GAZZE'YE DESTEK VEREN ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ

İBRAHİM EL EMİN İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İBRAHİM EL EMİN İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS'IN ELİNDE ONLARCA SİYONİST SUBAY VAR

HAMAS'IN ELİNDE ONLARCA SİYONİST SUBAY VAR

SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 201. GÜNÜ

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 201. GÜNÜ

İMAM HAMENEİ: TÜM MİLLETLER FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR

İMAM HAMENEİ: TÜM MİLLETLER FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR

EBU UBEYDE İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

EBU UBEYDE İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD EN-NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD EN-NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

OP. DR. TANER KAMACI GAZZE'DEKİ ŞAHİTLİĞİNİ ANLATTI (VİDEO)

OP. DR. TANER KAMACI GAZZE'DEKİ ŞAHİTLİĞİNİ ANLATTI (VİDEO)

SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ