ILHAN OMAR'DAN IRKÇI İSRAİL'E TEPKİ
GAZZE, 15 Ekim 2023 08:18Siyonist rejimin Gazze'deki eylemlerini protesto eden Amerika'nın Minnesota eyaletinden Demokrat bir temsilci, bu rejimin Gazze'deki etnik temizlik eylemlerini kınadı.

ABD'nin Minnesota eyaletinin Demokrat temsilcisi Ilhan Omar, Siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere yönelik etnik temizlik eylemlerine ilişkin uyarıda bulundu ve rejimin Filistinlileri Gazze'nin kuzeyinden 24 saat içinde tahliye etme yönündeki eylemlerinin de bir nevi "etnik temizlik" olduğunu ve kendisine göre bu eylemin "tarifi mümkün olmayan bir insani kriz" yaratabileceğini ifade etti.
İsrail'in Hamas'a savaş ilan etmesinden bu yana rejim, Gazze'de tarihteki en ölümcül hava saldırılarını gerçekleştirdi. Ilhan Omar'ın açıklamaları, Axios haber ajansının "İsrail, Birleşmiş Milletler'e Gazze Şeridi'nin kuzeyini 24 saat içinde boşaltacağını bildirdi." yazısının ardından geldi.
Omar, X sosyal programındaki kişisel sayfasında, etnik temizlik kapsamında bir günde bir milyondan fazla insanın toplu olarak sınır dışı edilmesi çağrısında bulunuyor. Omar, Birleşmiş Milletler'e göre bu eylemin imkansız olduğuna ve insani açıdan çok yıkıcı sonuçlara yol açacağına da dikkat çekti.
Siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere yönelik acımasız politikalarını eleştirerek, ölen binlerce Filistinlinin ve tehlikede olan milyonlarca Filistinlinin hayatını görmezden gelmeyi bırakmamız ve bunu önlemek için tüm diplomatik araçlarımızı kullanmamız gerektiğini yazdı.
Birleşmiş Milletler etnik temizliği şu şekilde tanımlamıştır: "Bir etnik ve dini grup tarafından, başka bir etnik ve dini grubun sivil nüfusunu şiddet ve terör yoluyla belirli coğrafi bölgelerden uzaklaştırmak için tasarlanmış, hedefe yönelik bir politikadır."
Ilhan Omar, bir başka paylaşımında Filistinlilerin 24 saat boyunca Gazze'den tahliyesinin neden imkansız olduğuna inandığını anlatarak bunun tarif edilemez insani krizlere yol açacağına dikkat çekti.
İlk olarak, birçok Filistinlinin yaralandığını, yerinden edildiğini veya hasta, yaralı, çocuk veya yaşlı akrabalarına baktığını ve yürüyemediğini ve Gazze'yi terk edemediğini yazdı.
Omar'in diğer açıklamalarında Siyonist rejimin Başbakanı'nın Gazze'ye akaryakıt, gıda, elektrik ve ilaç tedariğinin kesilmesine yönelik politikaları eleştiriliyordu ve Bu konuda da İsrail'le iletişim ve elektriğin kesilmesiyle bu eylemin hayata geçirilmeyeceğini yazdı.
tesnim
GAZZE, 15 Ekim 2023 08:18
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
