BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI
BATI YAKA , 22 Ağustos 2023 06:11Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (22 Ağustos Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve toplamda 21 Filistinliyi gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerden olan birçok kişi bulunuyor. İşgal güçleri baskınlar esnasında aynı zamanda evlere de girerek eşyalara zarar vermek suretiyle geniş çaplı aramalar yaptılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Halil şehrinde özgürleştirilmiş eski esirlerden Nadi El-Atruş ile Mahmud Ebu Davud'u, ayrıca Sakar Eş-Şantir, Muhammed Eş-Şantir ve Enes Rasras isimli vatandaşları evlerini basarak ve geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar.
El-Halil'in kuzeyindeki Surif kasabasında özgürleştirilmiş eski esirlerden Maruf Ebu Fare'yi evini basarak gözaltına aldılar. El-Halil'in batısındaki Beytu Kahil kasabasında da Muin Ez-Zuhur'u evini basarak gözaltına aldılar.
İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil'de iki kişiyi de dün gerçekleştirilen silahlı eyleme karışmış olabilecekleri şüphesiyle gözaltına aldıkları bildirildi. Dünkü eylemden dolayı işgal güçleri El-Halil'i güvenlik kordonuna almış ve geniş çaplı arama gerçekleştirmişlerdi. Bu arama sebebiyle bölgenin tüm dünyayla irtibatı kesilmişti.
Nablus'ta ise işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde dört Filistinli genci iki ayrı eve düzenledikleri baskında gözaltına aldılar.
Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında da yine özgürleştirilmiş eski esirlerden ve yaşı ilerlemiş durumda olan Beşir Ebu Ceyş'i gözaltına aldılar. Nablus'un kuzeybatısındaki Burka kasabasında ise Salah Abdullah Hacce isimli şahsı gözaltına aldılar.
Esirler Enformasyon Bürosu dün gece ve bugün sabah gerçekleştirilen baskınlarda esir edilenlerin isim listesini ve ne şekilde esir edildiklerine dair bilgileri içeren bir basın açıklaması yayınladı.
İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 22 Ağustos 2023 06:11
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
