SİYONİST ÇETELER NABLUS'TA ZEYTİN FİDANLARINI SÖKTÜ
BATI YAKA , 04 Mayıs 2023 05:34Bugün (3 Mayıs Çarşamba) yahudi yerleşimci çeteler Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Burka kasabasının arazilerinden 750 adet zeytin fidanını söküp çaldılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre kasabanın tarım arazilerine baskın düzenleyen yerleşimci çeteler Abdurrahman Muhammed Said Hacci isimli bir vatandaşın, Cenin-Nablus yolunun kenarında bulunan arazilerinin etrafındaki dikenli telleri tahrip etti ve zeytin bahçesinin içine girip içeriden 750 adet zeytin fidanını söküp çaldılar.
Bu yıl içinde Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve onların arazilerine, evlerine yönelik saldırılarında bir artış gözlemlendiğine dikkat çekildi. Hazırlanan en son raporlara göre yıl başından 17 Nisan tarihine kadar geçen süre içinde 314 saldırı tespit edildi. Bunlardan 89 saldırıda Filistinlilerde yaralanma olayı oldu. 225 saldırı ise maddi hasara neden oldu.
Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci terör çeteleri Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor, kesiyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar.
İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden bu bölgedeki yerleşimcilerin sayılarıyla ilgili kesin ve doğru bilgileri de tam olarak vermiyor. O yüzden yerleşimciler hakkında farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor. Ancak toplamda bölgedeki yerleşimcilerin sayısının 1 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Bunların önemli bir kısmını da terör çeteleri oluşturuyor ve sürekli bölgede korku fırtınası estirmeye çalışıyorlar.
Uluslararası yasalara göre işgal altındaki Batı Şeria bölgesine inşa edilen yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 04 Mayıs 2023 05:34
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
