İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ 216. KEZ YIKTI
BATI YAKA , 01 Mayıs 2023 06:01İsrail işgal güçleri, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki Arakib köyünü bugün (1 Mayıs Pazartesi), ilk yıkım işlemini gerçekleştirdikleri 27 Temmuz 2010 tarihinden bu yana 216. kez yıktı. Bu yıkım 2023 yılının beşinci yıkımı oldu. 2022 yılında 15, 2021 yılında ise 14 kez yıkmışlardı. Bir önceki yıkımlarını ise 3 Nisan 2023 tarihinde yapmışlardı.

Yerel kaynaklar, işgalci asker ve polislerin himayesindeki buldozerlerin ve yıkım araçlarının bugün köyü basarak köylülerin çadırlarını ve barakalarını tamamen yerle bir ettiklerini dile getirdi. İşgal güçlerinin köylülerin özel eşyalarına ve ihtiyaçları için kullandıkları araçlara da el koyduklarına dikkat çekildi.
Gazze'deki Bedevi Kabileleri Birliği olayla ilgili bir basın açıklaması yaparak işgal rejiminin saldırgan tutumu karşısında sessiz kalınmaması ve El-Arakib köyü ahalisiyle dayanışma içinde olunması çağrısı yaptı.
Birliğin basın sözcüsü Mahmud Ebu Gayyad yaptığı açıklamada işgal polislerinin, yıkım araçlarının köye girmesi için imkanları hazırlamak amacıyla sabahın erken saatlerinden itibaren El-Arakib köyünü bastıklarını ve köylüleri zorla çadırlarından ve barakalarından çıkardıklarını ifade etti.
Köy ahalisi işgal güçlerinin tüm baskılarına rağmen yurtlarını ve topraklarını terk etmemek için her keresinde çadırlarını yeniden kurarak veya basit malzemelerle barakalar inşa ederek orada ikamet etmeye devam ediyor.
İşgal rejimi, Arakib köyünü resmen tanımadığı için burada ikamet edenleri göçe zorlamak ve onların mülklerine el koymak amacıyla evlerini yıkıyor.
İşgal rejiminin Nakab bölgesinde bu şekilde resmen tanımadığı 50 civarında köy bulunuyor.
İşgal rejimi son dönemde ayrıca Nakab bölgesinde bazı köylerde Filistinlilerin arazilerine el koymak için "ağaçlandırma" oyunu oynamaya çalışmış ve bu amaçla birçok Filistinlinin arazilerini tahrip etmişti. Ancak işgal güçlerinin bu uygulaması şiddetli tepkilere neden olmuş ve bölge ahalisi kararlılıkla direnmişti.
İşgalcilerin Negev olarak isimlendirdiği ve 1948'de işgal edilmiş bölgenin güney kesiminde yer alan Nakab bölgesinde büyük çoğunlukla Bedevi Araplardan oluşan Filistinliler yaşıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 01 Mayıs 2023 06:01
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
