ITAMAR BEN-GVİR REZİL OLDU
SİYONİST REJİM, 11 Şubat 2023 11:25İşgal rejimi bakanlarından Itamar Ben-Gvir’nin dün akşam gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminin ardından Doğu Kudüs’te “Koruyucu Kalkan-2” adıyla operasyon düzenleyeceklerini açıklaması işgal rejimi eski polis şefleri arasında alay konusu oldu.

İşgal polisi ihtiyat subayları, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in sahadaki güvenlik konusunda en ufak bir bilgisinin olmadığını, açıklamalarının içinin boş olduğunu ve güvenliğe zarar verdiğini söylediler.
İşgal polisi genel müfettişi Moshe Karadi, Doğu Kudüs’te askeri operasyon ihtimalinin uzak olduğunu, çünkü son yıllarda düzenlenen eylemlerin bireysel olduğunu ve düşmanın bilinmediğini, eylemcilerin beklenmedik bir anda eylem yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
“Doğu Kudüs’te bir tür operasyon gerçekleştirilebilir fakat o operasyonu Koruyucu Kalkan Operasyonu’yla kıyaslamak güvenlik konusunda bilgisizliğin delilidir” diyen Karadi, işgal polisinin normal zamanlarda da güvenlik operasyonları gerçekleştirdiğini ve açıklamaya gerek olmadığını, eleştirilere maruz kalmamak için operasyonların sessizce yapılması gerektiğini belirtti.
Ben-Gvir’in iki gündür Koruyucu Kalkan-2 Operasyonu hakkında yaptığı açıklamaların bulunduğu makama layık olmadığının göstergesi olduğunu kaydeden Karadi, Ben-Gvir’in tecrübesiz olduğunu ve askeri hizmette bulunmadığını, ilk kez bir bakanın düşmana operasyonun yerini ve zamanını açıkladığını, katılacak kuvvetler hakkında bilgi verdiğini, bunun da komik olduğunu söyledi.
Operasyon kararı verilmeden ordunun ve uzmanların da görüşünün alınması gerektiğini dile getiren Karadi, Ben-Gvir’in Filistinli esirlere verilecek ekmekle uğraşmak yerine sahadaki gerçekleri görmeye çalışması gerektiğine işaret etti.
İsrailli fanatik bakana yönelik eleştirilerini sürdüren Karadi, “Görünen o ki; Ben-Gvir Kudüs’ün 1967’de birleştirildiğini ve Doğu Kudüs’te yaşayanların mavi kimlikle İsrail vatandaşı olduklarını, Kudüs’ün ekonomisinin onlara dayandığını bilmiyor” dedi.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 11 Şubat 2023 11:25
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
