FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİ SÖZCÜSÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
GAZZE, 24 Aralık 2022 09:58Filistin Âlimler Birliği Sözcüsü şunu vurguladı: ‘Filistin halkının çektiği acılar, İngiliz hükümetinin yüz yıl önce Siyonist rejimi desteklemek için yayınladığı Balfour Deklarasyonu'ndan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle İngiltere, son yüz yılda Filistin milletine karşı işlenen tüm suçlardan sorumludur.

El-Kudüs el-Arabi Gazetesi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, Filistinlileri Lahey Mahkemesi'nden Filistin topraklarının işgaline ilişkin yasal karar verme taleplerini engellemekle tehdit etmesinin ardından şunları yazdı: ‘İngiltere hala uluslararası kuruluşlarda ve topluluklarda Siyonist rejime siyasi ve siyasi olmayan mutlak desteğin kaynağıdır.
Sunak'ın tehdidi, onun 2023'ün başlarında Siyonist rejimi ziyaret edeceğinin açıklanmasıyla eş zamanlı olarak dile getirildi.’
Filistin Âlimler Birliği Sözcüsü Dr. Hafız el-Keremi, “Zayf ve Hivar” programında İngiltere’nin Filistinlilerin çabalarına karşı oy kullanması ve uluslararası çevrelerde Siyonist rejimi desteklemekle tehdit etmesi hakkında konuştu.
Hafız el-Keremi şunları söyledi: ‘Birkaç gün önce, Birleşmiş Milletler'de, Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Filistin topraklarının Siyonist rejim tarafından işgali ve bu bağlamda uluslararası yasaların ihlali hakkında görüş talebi de dâhil olmak üzere, birkaç karar taslağı oylandı.’
El-Keremi, sözde uluslararası toplum, Batı ve ABD’nin Siyonist rejimin destekçisi olması nedeniyle Filistin halkıyla ilgili birçok kararın uygulanmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Filistin tarafının talebi karşısında İngiltere'nin bahaneleri
Filistin Âlimler Birliği Sözcüsü şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin halkının çektiği acılar, İngiliz hükümetinin yüz yıl önce yayınladığı Balfour Deklarasyonu'ndan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle İngiltere, Filistin şehirlerinin ve köylerinin yıkılması ve bölge halkının yerlerinden edilmesi gibi son yüz yılda bu insanlara karşı işlenen suçlardan sorumludur.
İngiliz hükümetleri her zaman Siyonist rejimi desteklemiştir. 1948'de Filistin'in üzerinde vesayeti olan muhafazakâr İngiliz hükümeti, Siyonist rejimin kurulmasına zemin hazırlamış ve bu rejime sınırsız destek sağlamıştır. Hal böyle iken, İngiliz hükümeti uluslararası hukuku desteklediğini ve tarafsız olduğunu iddia etmektedir.
Son dönemde yaşananlarla İngiltere siyasetinde büyük bir değişiklik oldu. Bunu, İngiltere hükümetinin başında Theresa May ile başlayan, ardından Boris Johnson ve Liz Truss'un yer aldığı bir grup muhafazakâr izledi. Sonuncusu ise Siyonist rejime desteğini gizlemeyen Rishi Sunak’tı ve bence İngiliz hükümetinin şu anki başkanları Siyonistlerin en büyük destekçilerinden biridir.’
İngiltere'nin iddialarının ifade özgürlüğü ile çelişkisi
Filistin Âlimler Birliği Sözcüsü sözlerine şöyle devam etti: ‘İfade özgürlüğü iddiasında bulunan İngiltere, iş Siyonist rejime gelince insanları baskı altına alıyor, onların görüşlerini bastırıyor. Örneğin, İngiliz üniversitelerinde okuyan genç Filistinlilerin, Siyonist rejimin ihlallerine ve suçlarına karşı konuşma, seminer ve grup faaliyetleri yapmalarına, bu faaliyetlerin antisemitizm olduğu ileri sürülerek izin verilmiyor.
İngiliz hükümeti, Siyonist rejimi boykot eden hareketleri, kurumları ve sendikaları suçlu ilan etmek için birçok yasa çıkarmaya çalışıyor ve bu, İngiliz politika sisteminde bir değişikliğe işaret ediyor. Çünkü İngiltere, bundan önce kendini uluslararası hukuktan yana, insan hakları ve ifade özgürlüğünü savunan bir ülke olarak sunarken, şimdi açıkça baskıcı bir ülke haline geldi.’
Sunak'ın işgal altındaki topraklara gerçekleştireceği ziyaret
El-Kerimi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın 2023'ün başlarında işgal altındaki topraklara yapacağı ziyareti, özellikle mevcut hassas durumda ve Siyonist rejimde aşırılık yanlısı bir kabinenin kurulmasının gölgesinde, bu hükümetin sürekli eylemlerinin bir devamı olarak nitelendirdi.
El-Kerimi, işgalci rejimin kabinesini, hatta bazılarının Batı ülkelerine seyahat yasağı listesinde bulunan bir grup cani yerleşimcinin kabinesi olarak tanımladı ve Rishi Sunak’ın, işgalcilere desteğini göstermek ve Siyonist rejime sadakatini kanıtlamak için İngiltere'nin bütün kurumlarını kontrolünde tutan bir rejim olan bu gaspçı rejimi ziyaret edeceğini belirtti.
Rasthaber
GAZZE, 24 Aralık 2022 09:58
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
