HAMAS: ŞEHİTLER FİLİSTİN VATANININ HARİTASINI ÇİZİYOR
HAMAS, 10 Ekim 2022 06:11
İşgal güçlerinin 28 Eylül'de Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında ağır yaralandığı için bugün (10 Ekim Pazartesi) 12 yaşında hayatını kaybeden Mahmud Muhammed Halil Semudi isimli çocuk için taziye mesajı yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının şehitlerin fedakarlıklarından direniş ve kararlılık konusunda ilham aldığını, şehitlerin kanlarının kurtuluş ve dönüş yolunu aydınlatan kandiller olduğunu dile getirdi.
Hamas açıklamasında Mahmud Semudi isimli çocuğun ve işgal güçlerinin vahşi saldırılarına hedef olan diğer Filistinli çocukların kanlarının heder olmayacağını, çocuk büyük, kadın erkek tüm Filistinli şehitlerin Filistin vatanının haritasını çizdiğini, işgalcilerin de onların lanetlerine uğrayacaklarını ifade etti.
Filistin Sağlık Bakanlığı 12 yaşındaki Mahmud Muhammed Halil Semudi'nin 28 Eylül tarihinde Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırı esnasında aldığı ağır yaranın tesiriyle bugün hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bugün hayatını kaybeden çocuğun yaralandığı saldırıda 4 Filistinli genç şehit edilirken 44 Filistinli de yaralanmıştı. Bugün olayda yaralananlardan olan bir çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle söz konusu baskın ve saldırı yüzünden şehit edilenlerin sayısı 5'e çıkmış oldu.
İşgal güçleri, 28 Eylül sabahı Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında adeta kan kustu ve her tarafa ateş yağmuru yağdırarak 4 kişinin şehit olmasına, 44 kişinin de yaralanmasına sebep oldular. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada yaralılardan bazılarının durumlarının çok ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 10 Ekim 2022 06:11
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
