İMAM HAMENEİ'DEN İSLAMİ CİHAD'A ÖVGÜ (ANALİZ)
İSLAM ÜLKELERİ, 13 Ağustos 2022 11:46İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale'nin mektubuna cevaben İslami Cihad'ın cesur direnişi, bu hareketin direniş içindeki konumunu yükseltmesinin ve Siyonist rejimin hilesini etkisiz hale getirmesinin ve burnunu yere sürmesinin nedeni olarak değerlendirip tüm Filistinli grupların bütünlüğünün korunması gerektiğini vurgulayarak, gaspçı düşmanın zayıfladığını ve Filistin direnişinin güçlendiğini belirtti.

Nahale mektubunda Filistinli mücahitlerin, özellikle İslami Cihat hareketinin ve Saray el-Kudüs'ün askeri kanadının Filistin genelinde, Gazze ve Batı Şeria'daki geniş varlığından bahsetti. O Gazze'deki durumu anlatırken, işgalci rejime karşı bu bölgenin güçlü duruşuna işaret ederek, son üç günlük çatışmalarla ilgili şunları kaydetti: Biz bütün gücü ve komplolarıyla bu birliği bozmaya çalışan düşmana karşı milletimizin birliğini vurgulamak için bu çatışmalara "Vahde es-Sahat" (meydanların birliği) adını verdik."
İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, bu hareketin Siyonist rejimle son zamanlardaki çatışmasına ve bu rejimin Filistinli cihatçı gruplar arasında bölünme oluşturma girişimine atıfta bulunuyor. Bu üç günlük çatışmada, Siyonistlerin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine ve İslami Cihad hareketinin merkezlerine ve karargahlarına yönelik ağır hava saldırılarına rağmen, bu hareket, rejimin saldırganlığına misillemede bulunarak yüzlerce saldırı düzenleyip Tel Aviv de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'in çeşitli bölgelerine roket yağdırarak karşı koyabileceğini gösterdi. Bu doğrultuda bu rejim ateşkes talep etmek ve direniş şartlarını kabul etmek zorunda kaldı.
İslam inkılabı Rehberi bu konuyla ilgili beyanatında şunları kaydetti: " Son olay, Filistin İslami Cihad hareketinin onurunu ikiye katladı ve Filistin ulusunun şanlı direniş hareketinde İslami Cihat'ın konumunu yükseltti. Cesur direnişinizle gasıp rejimin aldatıcı politikasını etkisiz hale getirdiniz, direniş hareketinin her parçasının düşmanın burnunu yere sürebileceğini kanıtladınız. Siz Gazze'deki mücadeleleri Batı Şeria ile ilişkilendirerek ve diğer direniş güçlerini cihat hareketine verdikleri destekle, Filistin ulusunun şeytani ve aldatıcı düşmana karşı cihadının bütünlüğünü yok etmeyi başardınız. Filistinli grupların tüm Filistin topraklarındaki tüm çabaları bu birliği sürdürmek olmalıdır. Gaspçı düşman zayıflıyor ve Filistin direnişi güçleniyor."
Ayetullah Hamenei'nin tüm Filistinli grupları birleştirme ihtiyacına ilişkin tavsiyesi, Siyonist rejimin Filistinli cihatçı gruplar arasında tefrika çıkarma çabaları düşünüldüğünde anlam kazanıyor. Bu çatışmanın başlangıcında Siyonistler, bu savaşın amacının sadece İslami Cihat hareketi olduğunu ilan ettiler, ancak İslami Cihad hareketi, güçlü ve cesur mücadelesi ile bölgedeki tüm direniş güçlerinin şaşkınlığını uyandırıp Filistin halkı ve başta Hamas hareketi olmak üzere tüm direniş örgütleri tarafından onaylandı ve desteklendi. Böylece, Tel Aviv'in isteğinin aksine, tüm Filistinli gruplar İslami Cihat hareketine desteklerini vurguladılar.
Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri'nin mektubundaki bir diğer önemli nokta, İran'ın Filistinli cihatçı gruplara her yönden verdiği desteği vurgulamasıdır. O direnişin bu başarısını Filistin ulusunun gelecekteki daha büyük zaferlerinin bir başlangıcı olarak nitelendirdi ve İran'a İslam İnkılabı'nın yüce Lideri'nin rehberliğine her boyutta verdiği destek ve onaylar için teşekkür etti ayrıca Lübnan Hizbullah hareketinin ve bu hareketin lideri Seyyid Hasan Nasrullah'ın rolüne değinerek şunları kaydetti:" Sürekli desteğiniz ve duruşunuz olmasaydı, bu zafer ve geçmiş zaferler elde edilemezdi."
İran İslam Cumhuriyeti, mazlumları zalimlere karşı desteklemek ve son birkaç on yılda Filistin davasını kapsamlı bir şekilde desteklemek doğrultusunda her zaman İsrail rejiminin saldırgan eylemlerine karşı koymayı ve Filistin halkının ve Filistinli cihatçı grupların mücadelelerini desteklemeyi, dış politikasının önceliği haline getirmiştir.
parstoday
İSLAM ÜLKELERİ, 13 Ağustos 2022 11:46
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
