BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA
BATI YAKA , 30 Temmuz 2022 10:58Dün gece ve bugün (30 Temmuz Cumartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, direnişçi gençler tarafından işgal hedeflerine yönelik muhtelif eylemler gerçekleştirildi ve işgal güçleriyle farklı noktalarda çatışmalar meydana geldi.

İşgal güçlerinin Cenin şehrinin batısındaki El-Araka köyüne baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attı, onlar da taşlarla karşılık verdiler. Buradaki çatışmalarda bazı kişiler atılan gaz bombalarından zarar gördü.
Cenin'in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına Filistinli gençler yerel yapım patlayıcı attılar.
Aynı şekilde işgal güçlerinin Nablus'taki Gerizim Dağı'na kurdukları askeri kontrol noktasına da yerel yapım patlayıcı ile saldırı düzenlediler.
İşgal güçleri dün gece Kudüs'ün banliyösünde yer alan Şaafat Mülteci Kampı kontrol noktasını Kudüs yönüne giden araçlara kapatmıştı.
İşgal güçleri Arrabe-Ya'bed yolunda bir benzin istasyonunu ve bir süpermarketi basarak gözetleme kameralarına el koydular.
Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan aylık rapora göre Haziran 2022'de işgal güçleri tarafından 2510 ihlal gerçekleştirildi. Bu ihlallerin içerisinde 13 Filistinlinin şehit edilmesi de yer alıyor.
İhlaller arasında evlerin içine baskın sayısı 204'ü bulurken, yerleşim alanlarına baskın sayısı 483 oldu. Yolların ulaşıma veya belli bir bölgenin giriş çıkışa kapatılması tarzında ihlal sayısı 14 oldu. İşgal güçleri bu süre içinde 424 Filistinliyi gözaltına aldı.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 30 Temmuz 2022 10:58
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
