9 AVRUPA ÜLKESİNDEN IRKÇI İSRAİL'E RED
SİYONİST REJİM, 13 Temmuz 2022 11:259 Avrupa ülkesi bugün (13 Temmuz Çarşamba) yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin 6 Filistin sivil toplum kuruluşunu "terör" listesine almasını kabul etmediğini ve bu kurumlara yöneltilen terör suçlamalarını ispat edecek sağlıklı hiçbir delilin bulunmadığını, dolayısıyla bu kurumlara yardım etmeye devam edeceklerini duyurdu.

Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç Dış İşleri Bakanlıklarının sözcüleri yaptıkları ortak açıklamada, İsrail işgal rejiminin söz konusu sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak izlediği politikayı haklı çıkaracak hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını, dolayısıyla bu kurumlara yöneltilen "terör" suçlamasını kabul etmediklerini duyurdular.
Söz konusu ülkeler yaptıkları açıklamalarında, terör örgütleriyle ilişki suçlamasının son derece önemli ve oldukça ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi gereken bir suçlama olduğunu dile getirerek, bu tür suçlamaları büyük bir özenle ve dikkatle gözden geçirmek zorunda olduklarını ifade ettiler.
İsrail işgal rejimi geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamayla altı sivil toplum kuruluşunu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile irtibatlı oldukları iddiasında bulunarak "teröre destek veren örgütler" listesine dahil etmişti.
Sözü edilen altı STK'nın, Hak Kurumu, Esir ve İnsan Hakları Himayesi İçin Damir (Vicdan) Kurumu, Bisan Araştırma ve Geliştirme Kurumu, Uluslararası Çocuk Hakları Hareketi -Filistin, Tarım Çalışması Komiteleri Birliği ve Kadın Komiteleri Birliği olduğu ifade edildi.
Siyonist işgal rejimi, Filistinlilerin tüm sivil faaliyetlerinin ve hak arama mücadelelerinin önünü kesmek amacıyla "terör" suçlamasını bir karalama ve engelleme aracı olarak değerlendiriyor. Bu yüzden Filistinlilerin bütün sivil faaliyetlerini "terör"le irtibatlandırarak onları uluslararası platformda kıskaca almaya, bütün sivil toplum çalışmalarına da ambargo uygulanmasını sağlamaya çalışıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 13 Temmuz 2022 11:25
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
