SİYONİST İSRAİL VE ABD HİZBULLAH'A KARŞI ORTAK TATBİKAT DÜZENLEDİ
SİYONİST REJİM, 24 Haziran 2022 10:00Siyonist İsrail rejimi ve ABD, Ortadoğu'da olası bir çatışmayı merkeze alan bir ortak tatbikat düzenledi. Tatbikatta İsrail'in kuzey cephesinde askeri bir tırmanış da dahil olmak üzere "ortak güvenlik sorunları" ile başa çıkma hazırlıkları incelendi.

Siyonist rejim ordusu ve ABD Merkez Komutanlığı bu hafta birden fazla cephede Ortadoğu’da olası bir çatışmayı simüle eden bir savaş oyunu düzenledi. Savaş senaryolarına dair hiçbir ayrıntı verilmedi. The Jerusalem Post'un haberine göre, stratejik tatbikata katılan üst düzey komutanlar Tel Aviv'in kuzeyindeki Glilot üssünde Salı günü bir araya geldi.
Haaretz gazetesinin haberinde de, ABD Merkez Komutanlığı üst düzey subayları ile İsrailli üst düzey komutanlar arasında yapılan bir toplantıda, "ortak zorluklara" yönelik olası askeri çatışmalara ilişkin olası senaryolar tartışıldı.
Eğitim çerçevesinde simüle edilen senaryolar arasında, İsrail ile Hizbullah arasında bir savaşın başlaması ve İran'ın Hizbullah tarafında müdahalesi de dahil olmak üzere bölgesel yansımaları yer aldı.
Askeri eğitim, hava savunma işbirliği planlarını koordine etmeyi, istihbarat paylaşımını ve lojistik yardımı da içeriyordu.
Öte yandan Haaretz, eğitimin İsrail ile Hizbullah arasındaki askeri çatışmaya ABD'nin etkin katılımı olasılığını ele almadığına dikkat çekti. Haberde, İsrail ile Hizbullah arasında askeri bir çatışma olması durumunda ABD'nin askeri operasyonlarda aktif bir rol oynamayacağı ve savaş operasyonlarına müdahil olmayacağı vurgulandı.
Haberde, ABD ordusunun İsrail'de birçok büyük acil durum deposuna sahip olduğu ve İsrail ordusunun savaş zamanında ihtiyaç duyduğu teçhizatı ödünç almasına izin vereceği belirtildi.
İsrail ordusu da yaptığı açıklamada, "çok cepheli savaş oyunu" eğitiminin, İsrail ordusu Stratejik Operasyonlar Forumu ve CENTCOM arasında, "Orta Doğu'daki operasyonel ortamın özelliklerini tartışmak" amacıyla yapıldığını açıkladı.
İsrail ordusu, eğitimin iki ordu arasındaki operasyonel koordinasyon mekanizmalarının ve operasyonel, istihbarat ve teknolojik işbirliğinin temellerinin gözden geçirilmesini içerdiğini de belirtti. Bu tatbikatların, İsrail ordusunun ABD Merkez Komutanlığı sorumluluğuna devredilmesi sürecinin bir parçası olarak ortak harekat planlarının uyarlanması çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çekti.
İsrailli Gazeteci Alex Fishman da öncesinde, ABD ve Siyonist rejimin bölgesel bir savaş sırasında İran'ın balistik füzelerini engellemek için ortak bir hava savunma merkezi açacağını bildirdi. Habere göre, Amerikan radarları, uyduları ve füzesavar sistemleri, ekstra koruma katmanları sağlamak için Siyonist hava savunma sistemleriyle entegre edilecek.
Kudüs Haber Ajansı - KHA
SİYONİST REJİM, 24 Haziran 2022 10:00
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
