SİYONİST İSRAİL'DE KOALİSYON ORTAKLARI ERKEN SEÇİM KARARI ALDI
SİYONİST REJİM, 21 Haziran 2022 10:33
İsrail işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett ile onun koalisyon ortağı ve Dış İşleri Bakanı Yair Lapid dün (20 Haziran Pazartesi) akşam işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'i feshederek erken seçime gitme konusunda anlaştı. Koalisyon hükümetinin karşı karşıya olduğu durumun değerlendirilmesi sonunda bu yönde bir karar verilmesi üzere ortakların anlaştığı ve erken seçime kadarki geçiş sürecinde başbakanlık koltuğuna Lapid'in oturacağı ortak açıklamada dile getirildi.
Siyonistlere ait resmi tv kanalı Kan tarafından yayınlanan habere göre Bennett ile Lapid'in, dün akşam Bennett'in ofisinde bir araya gelerek Knesset'i fesh etme ve erken seçim çağrısı yapma konusunda anlaştığı duyuruldu. Habere göre Bennett ile Lapid'in koalisyon hükümeti kurarken üzerinde anlaştıkları dönüşümlü başbakanlık uygulaması önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olacak ve erken seçime kadar başbakanlık makamı Lapid'e devredilecek.
Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin web sitesinde konuyla ilgili olarak yayınlanan haberde erken seçimin tarihinin henüz kesinleştirilmediği belirtilirken yine siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunda verilen haberde ise erken seçimin tarihinin önümüzdeki Ekim ayının 25'i olacağı iddia edildi.
Kanal 12 televizyonunun haberinde, koalisyon ortakları arasında önümüzdeki hafta Knesset'e, parlamentonun dağıtılması yönünde bir teklif sunulması üzerinde anlaşma yapılmasının hükümeti kurtarma çabalarının başarısız olduğunun bir itirafı anlamına geldiğine dikkat çekildi.
Erken seçime gidilmesi durumunda bunun işgal rejiminde 4 yıldan daha kısa bir süre içinde gerçekleştirilecek beşinci genel seçim olacağı dile getirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 21 Haziran 2022 10:33
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
