TAHRAN'DA 'UYANIŞ İMAMI' KONFERANSI DÜZENLENDİ
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Haziran 2022 12:55Törenin ardından Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahaleh'nin mesajı bir video görüntüsü ile izleyicilere aktarıldı.

Rahmetli İmam Humeyni'nin (ra) 33. Vefat yıldönümü ile eşzamanlı olarak, Tahran’da “İmam Humeyni, Uyanış İmam’ı” konferansı düzenlendi.
İranpress’in bildirdiğine göre İmam Humeyni'nin (ra) 33. vefat yıldönümü dolayısıyla Cuma günü düzenlenen "İmam Humeyni, Uyanışın İmamı" konferansına 20 ülkeden 150'den fazla yabancı düşünür katıldı.
İmam Humeyni'nin (ra) İran'da kurduğu hareket günümüze kadar devam ederken dünyanın farklı ülkelerinde özgürlük arayanlar da bu hareketi ve akımı devam ettirmektedir.
Konferansa mesaj gönderen Dünya İslami Uyanış Meclisi Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, “Bölge halkının direnişi, İmam Humeyni'nin (ra) uyanış ve diriliş hareketinin devam ettiğinin bir işaretidir.” Dedi.
Konferansın diğer bölümünde Tahran geçici Cuma imamı hüccetülislam Sadık Sıddıki şöyle dedi: Batı ve Doğu, dinin etkisiz olduğunu sanırken ve mazlumların ümidinin kalmadığı bir dönemde İmam Humeyni (ra) marifet, ilim ve içtihadın gücüyle mücadele bayrağını kaldırdı ve cihad kavramını açıklayarak genç kuşağı tağuta karşı mücadeleye çağırdı.
Toplantıya katılan ve “İmam Humeyni Çağı” kitabın yazarı düşünür hüccetülislam Ahmet Rıza Haceti de şöyle konuştu: İmam Humeyni (ra), dinin milletlerin hareketi için itici güç olduğunu kanıtladı. Bugün Amerika’da İslami branşı ve içinde bazı tesettürlü öğrenci olmayan hiçbir üniversite yoktur. İmam Humeyni (ra) sadece İslam'ı değil, diğer dinleri de takipçileri arasında yeniden canlandırdı.
parstoday
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Haziran 2022 12:55
Yorumlar (0)

İRAN'DA MOSSAD CASUSU İDAM EDİLDİ

UNRWA'DAN İŞGALCİ İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE
