RİYAD EL EŞKAR'DAN NEKBE AÇIKLAMASI
KUDÜS, 16 Mayıs 2022 05:43Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Riyad El-Eşkar, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilerin dörtte birinin esaret ve gözaltına alınma acısını en az bir kez tattığını dile getirdi.

El-Eşkar, bu bölgede yaşayanların birçoklarının sadece bir kez değil birçok kez esaret acısı tatmak zorunda kaldığını, çünkü işgal rejiminin kurulduğu Nekbe olayından bugüne kadar işgal güçleri tarafından bu bölgede en az bir milyon kez gözaltı veya tutuklama olayı gerçekleştirildiğini ifade etti.
El-Eşkar, esaret ve gözaltı sorununun 1948'de yaşanan Nekbe olayının sebep olduğu en önemli sorunlardan biri olduğuna ve Filistinlilerin ömürlerinin önemli bir kısmını mezardan farkı olmayan işgal zindanlarında geçirmek zorunda kaldıklarına ve maruz kaldıkları, tüm insani ve ahlaki sınırları aşan muameleler yüzünden günde bin kez öldüklerine dikkat çekti.
El-Eşkar, işgal rejiminin zindanlarının Filistinlileri psikolojik yönden öldürme mekanları olduğunu, o yüzden buraların bir bakıma iğrenç mezarlıklara dönüştüğünü vurguladı. İşgalcinin buralarda onların iradelerini kırmaya ve kişiliklerini aşağılamaya çalıştığını, bu sebeple binlerce Filistinlinin zindanlara veya sorgulama merkezlerine tıka basa doldurulduğunu dile getirdi.
Halen işgal rejiminin 23 farklı zindanında 4700 Filistinlinin esir olduğu, 32'sinin kadın olduğu ve bunlardan 2'sinin ergenlik yaşının altında olduğu, 170'inin çocuk, 700'ünün hasta olduğu ve esirlerden 600'ünün de haklarında herhangi bir dava dosyası açılmamış ve mahkumiyet kararı verilmemiş idari tutuklu olduğu belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 16 Mayıs 2022 05:43
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
