KUDÜS MÜFTÜSÜ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI
KUDÜS, 09 Mayıs 2022 05:58Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve aynı zamanda Mescidi Aksa'nın hatiplerinden olan Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescidi Aksa'nın 144 dönümlük alanının tümünün sadece Müslümanlara ait olduğunu ve onun üzerinde başka hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Kudüs Müftüsü bugün (9 Mayıs Pazartesi) yaptığı açıklamada bunun ilahi hükümle sabit olduğu gibi uluslararası anlaşmalarla, BM Genel Kurulu kararıyla ve ardından UNESCO'nun kararlarıyla da tescil edilmiş olduğunu vurguladı.
Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin bu açıklamasını, siyonist işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett'in Kudüs ve Mescidi Aksa hakkındaki tüm kararların dışarıdan herhangi bir tarafın müdahalesine bakılmaksızın "İsrail"in yetkisinde olduğu yönündeki açıklamasına cevap amacıyla yaptı.
Şeyh Hüseyin, İsrail işgal rejiminin gerek dini, gerek tarihi ve gerekse hukuki açıdan kutsal şehir üzerinde hiçbir yetkiye sahip olmadığına dikkat çekti. Bu rejimin, Filistin toprakları üzerine çöreklenmiş gayri meşru bir yönetim olduğunu, Filistin halkına ve mukaddesatına karşı sürekli teröre başvurduğunu ifade etti.
Hüseyin, işgal rejimi yöneticilerinin ve siyonist teşkilatların liderlerinin bu konudaki açıklamalarının çok belirgin bir şekilde ırkçı ve ayrımcı olduğuna işaret etti.
Bu arada Kudüs İçin Parlamenterler Birliği de işgal hükümetinin başbakanı Bennett'in Kudüs ve Mescidi Aksa hakkındaki açıklamasını kınadı.
İşgal hükümetinin başbakanı Bennett haftalık hükümet toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Aksa ve Kudüs hakkındaki tüm kararların İsrail hükümeti tarafından alınacağını, bu şehir üzerinde tek yetki sahibinin, dışarıdan herhangi birinin müdahalesi söz konusu olmaksızın kendi hükümetleri olduğu iddiasında bulunmuştu.
Ancak işgal hükümetinin bizzat kendisinin de Ürdün hükümetiyle yaptığı anlaşmaya göre Mescidi Aksa da dahil olmak üzere Kudüs'teki tüm İslami mekanlar, vakıflar ve camiler üzerinde yetki sahibi olan kurum Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Kutsal Mekanlar Bakanlığı'na bağlı olan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 09 Mayıs 2022 05:58
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
