DİYARBAKIR'DA KUDÜS HAFTASI KONSERİ DÜZENLENDİ (VİDEO)
İSLAM ÜLKELERİ, 28 Şubat 2022 12:14Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitler Parkında açık hava konseri düzenlendi.

Dünya Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA ve Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü tarafından Diyarbakır'ın Merkez ilçesi 15 Temmuz Parkında konser verildi.
Hafız Muhammed Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül'ün açılış konuşmasıyla devam etti.
Kudüs'ün önemine vurgu yapan Akgönül, on yıllardır siyonist terör şebekesinin mazlum Filistin halkına yaptıkları zulümleri aktarırken dünya Müslümanlarının Mescid-i Aksa'yı sahiplenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kudüs'ün Mirac olayının bizzat şahidi olduğunu hatırlatan Akgönül, "Allah Resulü Efendimiz binlerce Nebinin ve Peygamberlerin buluştuğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da onlara imamlık edip namaz kıldırdığı mübarek bir beldeden bahsediyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa Hazreti Peygamberin izlerini taşıdığı bir yerdir." ifadesini kullandı.
Akgönül, "Mescid-i Aksa bugün mahzun, kederiyle esaret altındadır. Zulüm ve barbarlıkla kendini dünyaya kanıtlamış siyonist yapının çizmesinin altında inim inim inliyor. Dört gözle kendisini azade edecek Selahaddinleri bekliyor. Bu açıdan her Müslümanın kırmızı çizgisidir, temel prensibidir. Kudüs esaret altındayken dünyadaki İslam âlemi tarumar haldedir tek vücut olamamıştır." şeklinde konuştu.
"İslam ümmetinin izzeti, onuru, birlik ve beraberliği Kudüs’ün özgürlüğünden geçer." diyen Akgönül, "Bundan dolayı Kudüs şairi Nuri Pakdil'in dediği gibi 'Kudüs’ü savunmak gerçek bağımsızlığı savunmaktır'. Yani Kudüs özgür olduğunda bütün İslam ümmeti özgür olacaktır. Orası hiçbir milletin özel mülkiyeti değildir. Bir kavmin kendine has bir mekânı değil, bütün İslam âleminin imrenerek özlemle buluşmak istediği bir mekândır, mukaddes bir beldedir." dedi.
Anne ve babalara seslenen Akgönül, "Herkesin yüreğinde bir Kudüs aşkı olmalıdır. En azından evini, arabasını, şahsi mülkiyetini sevdiği kadar Kudüs’e karşı da bir sevgi ve aşkı yüreğinde taşımalıdır. Bu düşünceyle diyoruz ki; bütün Müslümanlar evlerine, mekânlarına, şehirlerine Kudüs’e dair bir iz taşımalıdır. Şairin dediği gibi 'Kudüs benim için kolumda taşıdığım kol saatidir. Yani onu asla unutmam, her daim bakarım; ona göre işlerimi, zamanımı ve hedefimi belirlerim.' diye belirtti.
Akgönül, "Özellikle annelere sesleniyorum: Evlatlarınızı Kudüs’e ulaştıracak bir fedailikle, kahramanlıkla ve cesaretle yetiştirmeniz lazım. Evlerinizde Kudüs’e dair izler mutlaka olmalıdır. Kudüs’e ait resimler, yazılar ve işaretler evlerinizi süslendirmelidir. Eve giren herkes Kudüs’ü canlı tutsun ve yine bu gece idrak edeceğimiz Mirac Gecesinin İslam Ümmeti için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ederim." dedi.
Mirac Gecesi vesilesiyle dualarda Filistin halkı için niyazda bulunulması gerektiğini hatırlatan Akgönül, "Değerli Müslümanlar bu gece avuçlarımızı açarken mahzun Kudüs’ü unutmayalım. Onun azade olması için yalvaralım, yakaralım, gözyaşı dökelim ve orada esaret altında olan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için dualarımızı unutmayalım. Allah gecemizi şimdiden mübarek kılsın bu etkinlikleri hayırlara vesile kılsın. Organizasyonda emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.
Konuşmanın ardından program, Özlem Ajans Sanatçılarının Kudüs'e ithafen seslendirdikleri ezgi ve ilahiler ile son buldu. (İLKHA)
İSLAM ÜLKELERİ, 28 Şubat 2022 12:14
Yorumlar (0)

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI
