BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI
BATI YAKA , 27 Ocak 2022 10:38
Dün gece Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) bölgesinde, kar yağması sonucu Filistin bayrağının düşmesi sebebiyle gençlerin bayrağı yeniden yerine asmaya çalışması esnasında işgal güçlerinin yaptığı müdahale yüzünden çıkan çatışmaların ardından 17 Filistinli genç işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.
İsrail işgal güçleri dün gece ve bugün (27 Ocak Perşembe) sabah ayrıca aralarında özgürleştirilmiş bir esirin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Direnişçilerin de Batı Şeria bölgesindeki Cenin şehrinin doğusunda bulunan bir yahudi yerleşim merkezine doğru ateş ettiği haber verildi.
Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri bugün sabah şafak vaktinde Cenin'in Kabatiye ilçesinde, serbest bırakılmasının üzerinden daha bir ay geçmeyen eski esir Salah Nacih Kemil'i gözaltına aldı.
İşgal güçleri dün gece saatlerinde de işgal altındaki Kudüs'ün doğu kesiminde yer alan Cebelu't-Tur bölgesine baskın düzenleyerek 14 Filistinli genci gözaltına aldı.
İşgal güçlerinin aynı zamanda Silsile Kapısı'nda bazı Filistinli gençlerin Mescidi Aksa'ya girmesine engel oldukları bildirildi.
Şuafat mülteci kampı civarında da Filistinli gençlerin işgal yönetimine ait hafif metroyu taşlaması üzerine işgal güçleriyle aralarında çatışma çıktı. Cebelu't-Tur'da gençlerin işgalcilere ait askeri aracın üzerine sandalyeler ve madeni eşyalar atmasının görüntüleri de yayınlandı.
Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in doğusundaki Jalbun yahudi yerleşim merkezine de Filistinli direnişçilerin ateş ettiği haber verildi. Haber kaynakları gençlerin ateş ettikten sonra herhangi bir problem yaşamadan olay yerinden uzaklaştıklarını dile getirdi.
Bu olayın Cenin bölgesindeki işgal hedeflerine yönelik olarak 24 saat içinde gerçekleştirilen ikinci silahlı saldırı olduğu belirtildi.
Direnişçiler dün sabah da Cenin'in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasında işgalcilere ateş etmişlerdi.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 27 Ocak 2022 10:38
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
