İSRAİL ULUSAL GÜVENLİK ÇALIŞMALARI ENSTİTÜSÜ (INSS) BEKLENEN İRAN RAPORUNU YAYINLADI
SİYONİST REJİM, 25 Ocak 2022 11:02İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü yayınladığı raporunda, İsrail'in İran'ın nükleer enerji programı karşısında stratejik bir çıkmaza sürüklendiğini duyurdu.

Qodsna'nın haberine göre İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü’nün (INSS) yeni raporunda, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın (KOEP) tekrar canlandırılmasına yönelik umutsuzluk vurgulanırken, siyonist İsrail’in İran’ın nükleer enerji programıyla mücadelede önündeki tüm seçeneklerde stratejik çıkmazda kaldığı belirtiliyor.
İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS), özellikle İran’ın nükleer enerji çalışmaları ile ilişkili olarak ele aldığı İsrail’in güvenliği hakkında yayınladığı yeni raporunda, dünya güçleriyle İran'ın müzakereleri çerçevesinde KOEP’in yeniden canlandırılmasının uzak bir ihtimal olduğunu yazdı.
Bu raporda şu ifadeler yer aldı: "Nükleer enerji kazanımları ve farklı ülkelerin desteğiyle cesaret bulan İran İslam Cumhuriyeti; Amerika'nın İran'a vermek istemediği düşünülen imtiyazlar olmadan, KOEP çerçevesinde söz verdiği taahhütlere geri dönmek istemeyecektir."
Raporda; İsrail'in askeri, diplomatik, ekonomik ve teknik üstünlüğünü kendi çıkarlarını elde etmek için İran’a karşı açık ve düzenli bir strateji olarak kullanmaması da eleştiriliyor.
Raporun yazarları arasında; İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü Uygulama Müdürü İmanuel Terakhtenberg, İsrail Güvenlik Konseyi Eski Başkanı General Evdi Dikel, İsrail Ordusu İstihbarat Analiz Birimi Eski Başkanı Darur Şalom, Mossad İran Masası Eski Başkanı Sima Şayen ve birçok isim yer alıyor.
Raporda, Tahran’ın herşeyden önce ve herşeyden çok askeri nükleer yeteneği elde etme çabasından dolayı İsrail için en ciddi dış tehdit olduğu vurgulandı.
Raporda şu görüşlere de yer verildi: İsrail, İran ile büyük ülkeler arasında anlaşmalar olsa da olmasa da, İran'ın tutumlarından kaynaklanan tüm sorunlardan ve ABD ile ilişkilerini derinleştirmeye olan ihtiyacının gün geçtikçe artmasından kaynaklanan yapısal bir yetersizlikten dolayı sıkıntı yaşıyor.
Raporda ayrıca, İran'ın nükleer programıyla mücadele etmek için Tel Aviv hükümetinin askeri seçeneklerini hazırlaması gerektiği de vurgulandı.
kudusgunu.com
SİYONİST REJİM, 25 Ocak 2022 11:02
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
