HİŞAM EBU HEVVAŞ'IN SAĞLIK DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR
KUDÜS, 29 Aralık 2021 05:32Filistinli tutuklu Hişam Ebu Hevvaş, 133 gündür devam eden açlık grevini, işgal rejimi ‘İsrail’ idari tutukluluğunu sona erdirmeden durdurmayacağını belirtti.

Kardeşi İmad Ebu Havaş, yaptığı açıklamada, tutsak kardeşi Hişam'ın idari tutukluluğunun dondurulması kararında tutukluluğu sona erdirme talebinin işgal rejimi tarafından reddedildiğini bildiğini ve bu nedenle greve devam etmeye karar verdiğini söyledi.
Kardeşine göre Pazar günü, işgal makamları, sağlığı kötüleştikten kısa bir süre sonra mahkum Abu Havaş'ın idari tutukluluğunu "dondurmaya" karar verdi ve Hişam ebu Havaş’ı başka bir hastaneye sevk etti.
Filistin Mahkumlar Kulübü'ne göre, “dondurma” idari gözaltının sona erdirilmesi anlamına gelmiyor. Daha ziyade, gardiyanların koruması yerine onu hastane güvenliğinin koruması altında tutarken, işgal hapishaneleri yönetimini ve İsrail istihbaratını (Shin Bet) tutuklunun kaderi ve yaşamı konusundaki sorumluluktan kurtarıyor.
İmad ebu Havaş şunları ekledi: "Hişam'ın kalbinin çalışmayı durduğu ve komaya girdiği, bu nedenle Ramleh cezaevi kliniğinden (İsrail Hapishaneleri İdaresi'ne bağlı bir sağlık tesisi) hastaneye nakledildiği bilgisine sahibiz."
İmad, Hişam'ın "kısmi hafıza ve farkındalık kaybı yaşadığını, ancak grevine devam ettiğini ve bunu durdurmayacağını" söyledi.
Ön tıbbi değerlendirmelerin, karaciğerde yüksek toksinlerin varlığını ve kısmen çalışmayı durdurduğunu, böbreklerinden birinde siroz olduğunu ve kalp kasının her an durma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.
Mahkumlar Kulübü sözcüsü Amcad el-Naccar ise Hişam'ın ayrı ayrı zamanlarda işgal hapishanelerinde toplamda geçirdiği yaklaşık 8 yılın 52 ayını idari gözaltında geçirdiğini söyledi.
Bu açıklama, El-Halil'deki Uluslararası Kızıl Haç Komitesi karargahı önünde, Hişam’ın durumu hakkında bir mesaj vermek ve onun hayatını kurtarmak için harekete geçmesini ve müdahalesini talep etmek için yapılan bir gösteri sırasında geldi.
El-Neccar, Hişam'ın başına gelenlerin başka hiçbir mahkûmun başına gelmediğini, çok zor durumda olduğunu ve hastaneye kaldırıldığında komada olduğunu ve saatler sonra hayata döndürüldüğünü söyledi.
Halil’in güneyindeki "Tabaka" köyünden beş çocuk babası olan tutuklu "Ebu Havaş" ise en son 27 Ekim 2020'de tutuklandı ve o tarihten bu yana uygulanan idari tutukluluğunun sona ermesini talep ediyor.
İdari gözaltı, İsrail askeri emriyle, güvenlik tehdidi gerekçesiyle, yargılama veya iddianame olmaksızın, uzatma şartıyla 6 aya kadar hapis cezası kararıdır.
rasthaber
KUDÜS, 29 Aralık 2021 05:32
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
