BM GÜVENLİK KONSEYİ BİR KEZ DAHA KORSAN İSRAİL'DEN YANA TAVIR ALDI
SİYONİST REJİM, 09 Kasım 2021 10:15Avrupa Birliği teşkilatının, Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimini durdurmasını talep etmesine rağmen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Filistinli altı insan hakları kuruluşunu "terör organları" kategorisine sokarak sıkıştırmasından dolayı işgal rejimini kınamaktan çekindi.

BM Güvenlik Konseyi bugün sabah (9 Kasım Salı) Ortadoğu'daki durumla ilgili bir kapalı oturum gerçekleştirdi. Tunus'un çağrısıyla gerçekleştirilen bu oturumda Filistin meselesi de gündeme getirildi. Gündemde işgal rejiminin yahudi yerleşim alanlarını genişletmesi ve Filistinlilere ait sivil toplum kuruluşlarını "terör" kategorisine sokarak sıkıştırması gibi konular vardı.
Fakat Konsey, toplantı sonrasında bu konularla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan veya karar bildiriminde bulunmaktan kaçındı.
Bu arada BMGK üyesi ülkelerden İrlanda, Estonya, Fransa, Norveç ve Arnavutluk, İsrail işgal rejimini yahudi yerleşim merkezlerini genişletme faaliyetlerini derhal durdurmaya çağırırken, İsrail'in Filistinli altı insan hakları kuruluşunu terör kategorisine dahil etmesini de endişe verici bulduklarını dile getirdi.
Zikredilen ülkelerin hazırladığı ve Estonya BM Daimi Temsilcisi Sven Jürgenson tarafından toplantı sonrasında okunan bildiride; "İsrail hükümetini Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'te yerleşim birimleri inşa etmeyi durdurmaya, buralarda ek 1300 yeni yerleşim birimi inşa etme konusunda ısrar etmemeye, yine Filistin toprakları üzerine yeni 3000 yerleşim birimi inşa edilmesiyle ilgili planlarından vazgeçmeye çağırıyoruz." denildi.
Bildiride İsrail'in bütün bu yerleşim birimlerini inşa etmesinin, 2334 nolu karar dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulandı.
Bildiride ayrıca İsrail'in Filistinlilere ait sivil toplum kuruluşlarını terör kategorisine dahil etmesinin de endişe verici olduğu belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 09 Kasım 2021 10:15
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
